İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Lise öğrencisi kazandığı ödülü Mehmetçik'e bağışladı

Ankara'da 9. sınıf öğrencisi Pehlivan, fotoğraf yarışmasında kazandığı ödülü, insanları bağış yapmaya teşvik etmek amacıyla Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2018 23:42, Son Güncelleme : 25 Nisan 2018 23:54
Lise öğrencisi kazandığı ödülü Mehmetçik'e bağışladı

Tınaztepe Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Aybike Pehlivan, 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi binasını çektiği fotoğraf ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Liselilerin Gözünden Ankara" adlı fotoğraf yarışmasına katıldı.

Yarışmada üçüncü olan Pehlivan, kazandığı iki çeyrek altını "bağış yapmaya teşvik etmek" düşüncesiyle Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Aybike Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fotoğraf çekmeyi çok sevdiğini, "Liselilerin Gözünden Ankara" adlı fotoğraf yarışmasına katıldığını söyledi.

Ankara denildiğinde aklına Cumhuriyetin geldiğini belirten Pehlivan, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet' denildiğinde de 'Meclis' geliyor. Milli Mücadele'nin 1. Meclis'ten yönetilmesi, buranın fotoğrafını çekmemde en büyük etkenlerden biri oldu. Ödülü duyduğumda ilk önce ne yapacağıma karar veremedim. Babam ve annemle konuştuktan sonra Mehmetçik Vakfı'na bağışlamaya karar verdim. Bağışladığım meblağ, belki sadece bir ortaokul öğrencisine yardım olur ama buradaki amacım insanları bilinçlendirmek ve bağış yapmaya teşvik etmek."

"Bağışlar çığ gibi büyüdü"

Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Yaşar Bal da şehit veya gazi olan Mehmetçiklerin ailelerine maddi manevi destekte bulunduklarını söyledi.

Her zaman şehit ve gazi Mehmetçiklerin çocuklarının yanında olmaya çalıştıklarını belirten Bal, ilkokuldan üniversiteyi bitirene kadar onlara maddi ve manevi destekte bulunduklarını dile getirdi.

Her ay öğrencilere eğitim yardımı yaptıklarını anlatan Bal, ayrıca 7 bin 700 gaziye de her ay bakım yardımında bulunduklarını ifade etti.

Şehit yakınlarına sadece maddi değil manevi destek de sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Bal, "Bizim gelir kaynağımız yüce düşünceli, yüce gönüllü ve yardımsever Türk milletidir. Ocak ayından bu tarafa bağışlar çığ gibi büyüdü. Yurdumun güzel insanları bize tahmin edilenin de ötesinde, büyük miktarda bağışlar yaptı. Halkın yaptığı bağışı bir elimizle alıp vicdanımızın sesini dinleyerek diğer elimizle hak sahiplerine dağıtıyoruz." diye konuştu.

Örnek davranışı dolayısıyla Aybike Pehlivan'a teşekkür eden Bal, şöyle konuştu:

"Böyle güzel, yüce gönüllü bir evlat yetiştirdiği için Aybike'nin anne ve babasına teşekkür ediyorum. Bizim için bağışın biri de bir, bini de bir. Miktar önemli değil önemli olan düşünmek ve bunu uygulamaya dönüştürmek. Kimisi parasıyla kimisi duasıyla kimisi sevgisiyle Mehmetçik'e destek oluyor."

Genel Müdür Bal, anlamlı bağışından dolayı Pehlivan'a teşekkür belgesi takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber