İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Büyük takiple kripto FETÖ'cü avı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin 'silahlı kanadı' olarak kullandığı TSK'daki örgüt üyelerine yönelik operasyonlar son aylarda yoğunlaştı. KARAR'a bilgi veren güvenilir kaynaklar, belirlenen kripto FETÖ'cülerin uzun süre izlendiğini, diğer paralelcilerle iletişime geçince harekete geçildiğini belirtti

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 26 Nisan 2018 08:10, Son Güncelleme : 26 Nisan 2018 07:59
Büyük takiple kripto FETÖ'cü avı

FETÖ'nün başta TSK olmak üzere kamudaki kripto üyelerine karşı operasyonlar hız kesmeden sürüyor. Son olarak Muğla merkezli 19, Zonguldak Merkezli 10 ilde FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına yönelik operasyonda 25 muvazzaf asker gözaltına alındı. Ayrıca özellikle son iki ayda FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik yüzlerce şüpheli yakalandı. Terör örgütünün askeri ve devletin diğer birimlerindeki yapılanmasında gizlendiğini düşünen mensupları ile farklı yollarla iletişim kurmayı sürdürdüğünü tespit eden soruşturmacılar, itirafçıların ifadelerinden bu yöntemleri tek tek deşifre etti. Uzun süre izlenen FETÖ'cülerin diğer örgüt üyeleriyle bağlantı kurması beklendi. Bu sürede bir çok isim belirlendi ve soruşturmalar derinleştirildi. Operasyon aşamasına gelen güvenlik güçleri için de yapılan planlamaya göre harekete geçildiğini belirten kaynaklar, kripto olarak belirtilen FETÖ'cülerin etkin görevlerde olmadığını, devlette temizliğin büyük oranda tamamlandığını da vurguladı.

FESTİVALLERDE PROPAGANDA: Türkiye'yi tarihinde görülmemiş bir işgal planıyla, en karanlık dönemi yaşatmaya çabalarken halkın direnişi ve devletin kararlı mücadelesiyle yenilen FETÖ, 24 Haziran erken seçim kararı sonrası, bulunduğu ülkelerde bahar festivalleriyle hareketlendi. Örgütün kitlesini motive etmek için yurtdışındaki bahar festivallerini kullandığı, bu ortamlarda topladığı üyelerine seçim propagandası yaptığı, Türkiye'de yeniden güçlü olacakları bir dönemin başlayacağı senaryolarına inandırmaya çalıştığı belirtildi. FETÖ'den tutuklanan çok sayıda örgüt üyesinin itirafçı olması nedeniyle, dönem dönem örgüt elebaşı Fetullah Gülen'den gelen mesajlarla sahte umut aşılamaya çalıştığı biliniyordu. Ancak verilen tarihlerin tamamının boş çıkması tam tersi bir etki yarattığı için son dönemlerde benzer mesajlar paylaşmayan örgüt, seçim kararı ve baharı fırsata çevirme çabasına girdi. Festivallerde kalabalıkları toplayarak hala çok güçlü oldukları görüntüsü vermeyi hedefleyen örgüt, burada yapılan propagandaları sosyal medya hesapları ve haber siteleriyle dünyanın dört bir yanına ve Türkiye'ye ulaştırıyor.

ÖKSÜZ'DEN SONUÇ ÇIKABİLİR: FETÖ'nün darbe organizasyonunun bir numarası olarak bilinen Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz'le ilgili çalışmaların da sürdürüldüğünü belirten kaynaklar, planlandığı gibi ilerlerse önemli sonuçlar alınmasının beklendiğini de ifade etti. FETÖ'nün Avrupa ülkeleri de dahil dünyanın her yerinde takip edildiğini belirten kaynaklar, her an enselerinde olunacağını, nereye giderse gitsinler bulunabileceklerini bildiklerini ifade etti. Kaynaklar, tedirginlik içinde olan örgüt üyelerinin panik halinde hatalar da yaptığını bildirdi.

HİLAL ÖZTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber