İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Milli iradeye drone desteği

Seçimin sağlıklı ve güvenli yapılabilmesi için teknoloji de devreye sokuluyor. Adaylar ve siyasi partilerin alanlara çıkması ile birlikte kolluk kuvvetlerinin de seçim sonrasına kadar sürecek mesaisi başlayacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Nisan 2018 08:45, Son Güncelleme : 26 Nisan 2018 08:13
Milli iradeye drone desteği

Bu çerçevede seçimler için güvenlik güçleri de hazırlıklarına hız verdi. Alınacak güvenlik tedbirleri çerçevesinde polis ve jandarma ekipleri belirlenen bölgelerde önlemleri kırmızı seviyede tutacak. Özellikle sandık kurulan okul ve çevresinde asayişi sağlamak için ekip sayıları takviye edilecek.

GÖRÜNTÜLER DİRKET MERKEZE

Güvenlik birimlerince kritik bölgeler ve ilçe seçim kurulları çevrelerinde yüz tanıma sistemli seyyar kameralar kullanılacağı belirtildi. Kritik bölgeler ve ilçe seçim kurulları oy verme, sayım ve torbaların taşınması gibi işlemler sırasında havadan da kontrol altına alınacak. Görüntüler canlı olarak merkeze aktarılacak. Bu çerçevede drone ve seyyar kamerayla donatılmış araçlar görev yapacak.

Sandık kurulan okullarda seçmen sayısına göre görevlendirilen güvenlik güçleri, büyük illerde sıkıntı yaşamaması için çevre illerden takviye yapılacak.

Haluk Karakaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber