Esenler belediye başkan yardımcısı görevinden istifa etti

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, AK Parti'den milletvekili adayı olarak seçimlere katılabilmek için görevinden istifa etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Nisan 2018 15:10, Son Güncelleme : 26 Nisan 2018 15:13
Esenler belediye başkan yardımcısı görevinden istifa etti

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan erken seçimlerde AK Parti'den adaylık başvurusu yaparak görevinden istifa eden Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın'ın adaylık başvurusunun parti merkezi tarafından kabul edildiği belirtildi.

FARUK AYDIN KİMDİR?

1968 yılında Giresun-Bulancak doğumlu olan Faruk AYDIN, ilkokulu köyünde, Liseyi Bulancak İmam-Hatip Lisesinde, üniversiteyi Dokuz Eylül Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümü'nde, yüksek lisansı ise Bahçeşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Bilim Dalı'nda, "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi ve 6306 Sayılı Yasa" konulu tezle tamamladı. 1992-1993 yıllarında Giresun da serbest ticaret yaptı. 1994 yılında Genel Kurmay Başkanlığında Askerliğini tamamladı.

1995-1997 yıllarında İstanbul' da tekstil sektöründe faaliyet gösteren şirketin kurucu ortağı ve yöneticiliğini yaptı. 1997-1999 yıllarında SM Mali müşavirlik yaptı. 1999 -2009 yılında İBB iştirak şirketi olan Kiptaş'ta Bütçe Finansman Müdürü olarak yöneticilik yaptı.

2009 yılından itibaren Esenler Belediyesi'nde başkan yardımcısı olarak görev yapmakta olan Aydın; Esenler Belediyesi Plan Bütçe Komisyon başkanlığı, encümen başkanlığı, belediye başkan vekilli ve Esenler Belediyesi iştirak şirketi ESKON A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanlığı görevlerini halen sürdürmektedir.
1999-2004 döneminde, Bağcılar Belediyesi meclis üyeliği, 2009-2014 döneminde Esenler Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye meclis üyeliği yapan Aydın; SMMM olarak İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odası (İSMMMO) üyesi, Meslekte Birlik Derneği üyesi; SPK lisanslı gayrimenkul değerleme uzmanı olarak, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB) üyesi ve bağımsız denetçi olarak da Kamu Gözetimi Kurumu (KGK) üyesidir.

Üniversite yıllarında Milli Gençlik Vakfı İzmir Şubesi ve üniversite gençlik teşkilatlarının oluşmasında aktif rol alan Aydın, İstanbul Milli Gençlik Vakfı yönetim kurulu üyeliği, başkan yardımcılığı ve İstanbul il başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Halen çeşitli STK'larda yöneticilik görevleri bulunan Aydın Cihannüma Derneği danışma kurulu üyesidir.
Ticari faaliyet olarak ise; KGK lisanslı bağımsız denetim şirketi; gayrimenkul değerleme şirketi ve tarım sektöründe faaliyet gösteren şirketleri bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber