Emine Hanım kriterleri

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Mayıs 2007 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'de gözler "Emine Hanım kriteri" olarak da nitelenen, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın özel yaşamla ilgili titiz tutumunun sonuçlarına çevrildi. "Özel hayatına dikkat etmeyen", dayak, boşanma ve imam nikahlı ikinci eş haberleriyle basının gündemine gelen milletvekilleri topun ağzında. Bu konuda özellikle Halil Ürün'ün sorun yaşayabileceği söyleniyor.

ADAYLIK başvurularının başlamasıyla birlikte AKP'de kulisler de hareketlendi ve gözler, "Emine Hanım kriteri" olarak da nitelenen, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın özel yaşamla ilgili titiz tutumunun sonuçlarına çevrildi. "Özel hayatına dikkat etmeyen", dayak, boşanma ve imam nikahlı ikinci eş, haberleriyle basın gündemine gelen milletvekilleri topun ağzında. AKP'de özel yaşamı nedeniyle gündeme gelen Halil Ürün, Sabri Varan, İbrahim Özal ve Aydın Dumanoğlu'nun bu nedenle yeniden aday olma konusunda sorun yaşayabileceği belirtiliyor. Ürün, 30 yıllık eşi Esma Ürün'ün dövüldüğü iddiasıyla karakola şikayetçi olmasıyla gündeme gelmişti. Varan, 17 yıllık eşi Nuriye Varan'ı boşayıp milletvekili arkadaşı Seracettin Karayağız'ın TBMM'deki sekreteriyle evlenmesiyle gündeme oturmuştu. Özal, asistanıyla imam nikahı kıymasıyla, Dumanoğlu da yasal eşi Sevil Dumanoğlu'nun, imam nikahlı ikinci eşinden gayrimeşru çocuk sahibi olduğuna ilişkin şikayetiyle haber olmuştu. AKP kulislerinde, eşleriyle sorun yaşayan bazı milletvekili eşlerinin Emine Erdoğan'a giderek yardım istedikleri, Emine Hanım'ın da eşi Başbakan Erdoğan aracılığıyla bu konularda devreye girdiği konuşuluyor.

60 YENİ MİLLETVEKİLİ

Aday olan yeni isimlerin yanı sıra, mevcut milletvekillerinin durumları da merak konusu oldu. AKP'den yaklaşık 60 eski milletvekilinin yerine yenisinin geleceği konuşuluyor. AKP kurmaylarına göre, parti grubunda belli oranda yenilenme yaşanacak. Meclis'e yeni bir partinin girmesi durumunda, AKP oy oranını korusa bile 40 milletvekili kaybedecek. Başbakanın en az 30 yeni ismi listesine almayı planladığı konuşuluyor. Bu durumda AKP Grubu'nda halen milletvekili olan 60-70 isim listede kendisine yer bulamayacak.

3 VEKİL: BU DÖNEM YOKUZ

Şimdiden AKP'den üç milletvekili, "Bu dönem biz yokuz" dedi. Mustafa Zeydan'ın yerine oğlu aday olacak. Şükrü Önder sağlık sorunları nedeniyle, Mehmet Özyol ise "benim yerine gençler gelsin" diyerek aday olmayacağını parti yönetimine bildirdi. Nevzat Yalçıntaş, Fehmi Uyanık ve Tayyar Altıkulaç gibi 60 yaşın üzerindeki milletvekillerinin de aday olmayabilecekleri konuşuluyor.

ERTUĞRUL GÜNAY SESLERİ

AKP, Karadeniz'de, özellikle de Ordu'da fındığın bozduğu imajını solun önemli isimlerinden Ertuğrul Günay ile düzeltmeyi planlıyor. Kulislerde, CHP eski genel sekreteri Günay'a adaylık teklifinin bizzat Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından iletildiği öne sürülürken Günay, Hürriyet'in sorusu üzerine bu iddiayı yalanladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber