159 sanığın yargılandığı davaya devam edildi

FETÖ'nün darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'nın işgal edilmeye çalışılması ve burada çıkan olaylarda 2 kişinin şehit edilmesine ilişkin 159 sanığın yargılandığı davada, yarın sanık savunmalarının alınmasına geçilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2018 19:20, Son Güncelleme : 26 Nisan 2018 19:21
159 sanığın yargılandığı davaya devam edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'nın işgal edilmeye çalışılması ve burada çıkan olaylarda 2 kişinin şehit edilmesine ilişkin 95'i tutuklu 159 sanık hakkında ''Anayasayı ihlal'', ''TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve ''örgüte üye olma'' suçundan da 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması tamamlandı.

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'deki Alibey Spor Salonu'nda yapılan duruşmada, sanıklar, müştekiler ile mağdurların kimlik tespitleri yapıldı.

Bunun ardından, mahkeme başkanı sanıklara haklarındaki suçlamaları hatırlattı. Başkan, tüm sanıklara suçlamaları bildirdikten sonra duruşmaya yarın devam edilerek, savunmaların alınmasına geçileceğini açıkladı.

Duruşma yarın devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber