Prof. Dr. Kudret Bülbül seçimler için istifa etti

Prof. Dr. Kudret Bülbül seçimler için istifa etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Nisan 2018 21:49, Son Güncelleme : 26 Nisan 2018 23:13
Prof. Dr. Kudret Bülbül seçimler için istifa etti

Prof. Dr. Kudret Bülbül, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için aday olduğunu belirterek, görevinden istifa etti.

Prof. Dr. Bülbül, Daha önce farklı kurumlarda müsteşarlık düzeyinde görevlerde bulunan, Türkiye'de ve yurt dışında pek çok toplantıda ülkesini temsil eden Prof. Dr. Kudret Bülbül, Konya'dan aday adayı olmak için AYBÜ SBF Dekanlık görevinden istifa etti.

Kudret Bülbül Kimdir?

Kudret Bülbül, ilk, orta ve lise eğitimini Konya'da yaptı. İstanbul ve Ankara Siyasal Bilgiler Fakültelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. Akademik amaçlı İngiltere ve ABD'de bulundu. Kırıkkale Üniversitesinde çalıştı.

2010-2104 yılları arasında yaklaşık dört yıl Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığı ve bir dönem vekaleten müsteşarlık görevini üstlendi. Daha sonra yaklaşık üç yıl Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı olarak görev yaptı. Kısa bir dönem Başbakanlık Müşavirliğinden sonra Ankara Yıldırım Beyazıt Ü. SBF'ne geçti.

Görevleri ve akademik ilgisi gereği, Avrupa, ABD, Afrika, Orta Asya, Ortadoğu ve Avustralya'da çok sayıda programlara katıldı, konuşmalar yaptı.

Prof. Bülbül'ün yayınlanmış çok sayıda kitabı ve makalesi bulunmaktadır.

Bülbül, son olarak, Türkiye'nin çabalarının küresel düzeyde daha iyi anlaşılması için TRT/TSR'da haftalık programlar yapmaktaydı. Aynı amaçla yazdığı makaleler hemen hemen tüm dünya dillerine, 34 dile çevrilmekteydi. Prof. Dr. Kudret Bülbül, evli ve üç çocuk babasıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber