SGK'da Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı istifa etti

SGK'da Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü de memleketi Bingöl'den milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Nisan 2018 23:07, Son Güncelleme : 26 Nisan 2018 23:12
SGK'da Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı istifa etti

SGK'da Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü de memleketi Bingöl'den milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

Yakup Süngü Kimdir?

05 Kasım 1973'de Bingöl'de doğdu. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Makbule'dir.

Yenisu köyü ilkokulundan mezun olduktan sonra orta ve lise öğrenimini Bingöl İmam Hatip Lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimin bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansı Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Anabilim Dalında tamamladı. Doktora eğitimi Yakın Doğu Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünde devam etmektedir. Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezinde "Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Temel Eğitimi" ile "Avrupa Birliği Uzmanlık Eğitimi" ne katıldı.

1998 yılında SSK Sigorta Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlayan Süngü, 2001 yılında müfettiş, 2008 yılında Başmüfettiş oldu. 2004-2007 döneminde SSK Sigorta Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı, 2007-2011 döneminde SGK Ankara İl Müdürlüğü Merkez Müdürü İl Müdür Yardımcısı görevlerinde bulunan Süngü, 2011 yılında itibaren SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Kayıt Dışı İstihdamın Mali Etkileri, Türkiye ve Avrupa Birliği Ülkelerinde Kayıt Dışı İstihdam ve Alınan Önlemler konularında iki tez hazırlayan Süngü'nün; sosyal güvenlik hak ve yükümlülük, kayıt dışı istihdamla mücadele stratejisi gibi istihdam ve sosyal güvenlik alanında çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TURMOB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Diyanet İşleri Başkanlığı ve çok sayıdaki ilin Ticaret ve Sanayi Odalarınca düzenlenen seminer ve panellerde sunumlarda bulunan Süngü, ulusal yayın yapan çeşitli TV kanallarında istihdam, sosyal politika, sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleri konularındaki programlara katılmıştır.

Sosyal Güvenlik Müfettişleri Derneği ve Ankara Bingöl İli İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneklerinde Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Süngü, Türkiye Cimnastik Federasyonunda Denetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapmıştır.

İngilizce ve Arapça bilen Süngü, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber