İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Diyarbakır B.B. Genel Sekreteri görevinden istifa etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2018 23:52, Son Güncelleme : 26 Nisan 2018 23:57
Diyarbakır B.B. Genel Sekreteri görevinden istifa etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılmasının ardından 15 Ocak 2017'de Genel Sekreter olarak atanan Eryılmaz, 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı Seçimi ile birlikte yapılacak milletvekilli seçiminde Muğla AK Parti milletvekili aday adayı olmak için başvuracak.

Eryılmaz, yaptığı açıklamada, 29 yıllık kamu görevini ülkenin bütün bölgelerinde yürüttüğünü belirtti.

Bölgedeki tarihi önemdeki gelişmeler ve Türkiye'nin bir an önce belirsizlikleri aşması zorunluluğuyla seçim kararı alındığını hatırlatan Eryılmaz, görevi sırasında edindiği tecrübeleri millete hizmete dönüştürmek üzere milletvekili aday adaylığı için istifa ettiğini kaydetti.

Eryılmaz, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemiz, AK Parti hükümetleriyle büyük bir sıçrama yapmış, kalkınma yolunda ilerlemektedir. Seçimleri, büyük ve güçlü Türkiye için yeni bir çıkış olarak görüyorum. 24 Haziran'dan sonra ülkemiz hem bölgesinde hem dünyada yükselen yıldız olacaktır. Ülkemizin daha müreffeh bir hale gelmesi millet olarak daha fazla azim ve gayretle çalışmamız gerekecektir. Bu maksatla büyük bir iftiharla yürüttüğüm Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevimden, 24 Haziran Genel Seçimlerinde milletvekilliği aday adaylığı için istifa ediyorum. Niyetimiz hayır, akibet de hayır olur inşallah."

Muğla Fethiye'de doğan Eryılmaz, 1986 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu.

Eryılmaz, görevleri sırasında kamu kurum ve kuruluşları, birlik ve derneklerin mahalli idareler alanında düzenledikleri birçok seminerde belediye ve il özel idarelerine ilişkin konularda konferans verdi. Belediye ve il özel idaresine ilişkin yazdığı makaleler bilimsel ve mesleki dergilerde yayınlandı.

Sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yapan Eryılmaz, bazı Avrupa ve Güney Amerika ülkelerinde mahalli idareler uygulamalarına ilişkin incelemelerde de bulundu.

İngilizce bilen Eryılmaz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber