AKP Alevileri seçim vitrinine almak istiyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 12 Mayıs 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - AKP, hem milletvekili aday listesinde ön plana çıkarmak hem parti vitrininde yer vermek üzere 'vizyon aday' arayışına girdi.

Merkez sağ ve sol kökenli bazı siyasetçilerle dirsek teması kurduğu öğrenilen AKP, ANAP'lı eski siyasetçilerden, eski Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu'ya adaylık önerisi götürdü. Eski DYP Genel Başkan Yardımcısı, Alevi kökenli araştırmacı-yazar Reha Çamuroğlu'na da adaylık teklif edildi. AKP, Alevi kökenli, Tunceli Gençlik Spor İl Müdürü Haydar Doğan'ı da bu ilden ilk sırada aday gösterecek.

Tartışmalı bir sürecin ardından 2002 seçimleri sonrasında Siirt'ten milletvekili seçilerek parlamentoya giren Erdoğan'ın, bu seçimde İstanbul'dan aday olacağı öğrenildi. Erdoğan'ın İstanbul'daki evinin bulunduğu Üsküdar bölgesinden aday olması bekleniyor.

Olimpiyat ve Dünya şampiyonu güreşçi Hamza Yerlikaya da, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'le birlikte AKP Genel Merkezi'ne gelerek, önce partiye katıldı, ardından aday adaylığı başvurusunda bulundu.

28 bürokratın adaylık için istifa ettiği Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatı'nda Müsteşar Necat Birinci'ye 'iddialı' bir rakip çıktı. Bakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı santralında görev yapan görme engelli Turhan Çevik Birinci ile aynı bölgeden milletvekili aday adayı olarak AKP'ye başvurdu. AKP'lilerin engellilere özel kontenjan ayıracağı bilindiğinden Çevik'in, Birinci'den şanslı olabileceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber