Mitinglere Londra molası

Seçim çalışmaları için sahaya çıkacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere ziyaret için mitinglere 2 gün ara verecek. Erdoğan, Londra'da Başbakan Theresa May ile bir araya gelecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Nisan 2018 08:05, Son Güncelleme : 27 Nisan 2018 08:21
Mitinglere Londra molası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçim maratonuna önemli bir diplomatik ara verecek. 24 Haziran'ın startını veren Erdoğan, yurt dışı programlarına planladığı şekilde devam edecek. 13-15 Mayıs tarihleri arasında İngiltere'ye gidecek olan Erdoğan, program kapsamında bu yıl 7'ncisi yapılacak Türkiye-İngiltere Tatlıdil Forumu'na da katılacak.

ORTAK SORUNLAR MASADA

Forumun yanı sıra Erdoğan'ın temaslarında ise önemli başlıklar olacak. Suriye'nin yanı sıra enerji nedeniyle suların ısındığı Doğu Akdeniz ve Kıbrıs gibi konularla birlikte Erdoğan'ın ajandasında terörle mücadele, göç, Türkiye-AB ilişkileri ve brexit konuları da yer alacak. Erdoğan, temasları çerçevesinde İngiltere Başbakanı Theresa May ile de görüşmesi planlanıyor.

DEMOKRASİYE DİKKAT ÇEKECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temaslarında Avrupa ve Orta Doğu'daki gelişmeleri değerlendirecek. Suriye'deki insan hakları ihlallerine dikkat çekecek olan Erdoğan, özellikle Türkiye'ye seçim kampanyası yasağı getiren Almanya, Avusturya ve Hollanda'ya demokrasi dersi verecek. Erdoğan, ifade özgürlüğü ve demokrasinin başkenti olduğunu söyleyen ülkelerin demokrasinin olmazsa olmazı seçimler için propagandaya izin vermesini eleştirmesi bekleniyor.

TERÖRLE ORTAK MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusunda da Avrupa'yı işbirliğine davet edecek. Terör örgütlerine karşı ortak mücadele verilmesi gerektiğine vurgu yapacak olan Erdoğan, "Terörle mücadelede işbirliği yapmazsak hepimiz kaybederiz ama işbirliği yaparsak hepimiz kazanırız" mesajı verecek.

Fazlı Şahan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber