Bakan Kaya'dan mühendislik okuyan kızlara destek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Beyoğlu'nda bir otelde düzenlenen 'Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Kız Çocukları Günü' programına katıldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Nisan 2018 09:13, Son Güncelleme : 27 Nisan 2018 09:36
Bakan Kaya'dan mühendislik okuyan kızlara destek

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından yapılan 'Tam Yetkili Temsilciler' konferansında her yıl Nisan Ayı'nın 4'üncü Perşembe gününün 'Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Kız Çocukları Günü' olarak belirlenmesi sebebiyle düzenlenen programda konuşan Bakan Kaya, kız çocuklarının bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında bilgi sahibi olması ve kariyer planı yapmalarının son derece önemli olduğunu söyledi.

Kız çocuklarının okullaşma oranına değinen Kaya, "2002 yılında yüzde 45 olan kız çocuklarının ortaöğretimde okullaşma oranı bugün yüzde 83'lere ulaşmış durumda. Bunu büyük bir memnuniyetle ifade ediyoruz ama yeterli de bulmuyoruz. Bugün yükseköğretimdeki kız çocuklarımızın okuma oranı tam 3.2 katlık bir artış gösterdi. 2002'de yüzde 13 olan kız çocuklarının üniversite katılım oranı yüzde 44.4'e yükselmiş durumda. Bu oranla şu anda erkeklerin önündeyiz kızlar" dedi. Bilgi teknolojileri alanında lisans eğitimi gören kız çocuklarının oranının yüzde 28'lerde olduğunu aktaran Bakan Kaya, "Son 3 yılda yapılan desteklerle, mühendislik okuyan kız öğrencilerin sayısında yüzde 40'lık artış sağladık.

Yine de bu artışları yeterli bulmuyoruz. Yüzde 50'lere ulaşana kadar bu desteklerimizi artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz, yüzde 50'ye ulaşana kadar bu desteği artıracağız. 2023 yılına kadar bilgi ve iletişim sektöründe 200 bin kadınımızın yetiştirilmesi hedefini koyduk" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber