Malatya'daki köyden Fransa'da rektörlüğe

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Mayıs 2007 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'da devlet parasız yatılı bursu ile okuyan Cafer Özkul, burslu eğitim gördüğü Fransa'da Rouen Üniversitesi'nin rektörlüğüne seçildi

Prof. Dr. Cafer Özkul, Malatya'nın Hekimhan ilçesinin Kocaözü Kasabasında dünyaya geldi. Devlet parasız yatılı sınavını kazanıp Gaziantep Lisesi'nde okuyan Özkul, liselerarası bilgi yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Etibank'ın açtığı bir sınavı kazanarak burslu olarak Fransa'da eğitime gönderilen Özkul, elektrik mühendisi olarak doktora yaptı. Özkul, ülkenin en saygın üniversitelerinden Rouen'de Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanlığı görevine getirildi. 2002 yılında üniversitede yapılan seçimlerde rektörlük için aday olan Özkul, oyların üçte birini alarak hayalini bir dönem erteledi. Üniversitenin 140 kişilik seçici kurulunda Özkul'a 55 oy çıktı. Ancak 77 oy alan bir Fransız profesörü Rauen'in rektörü oldu. Özkul, daha sonra Fen Fakültesi'nin dekanı oldu. Prof. Dr. Cafer Özkul, 5 yıllık dönemin ardından önceki gün yenilenen seçimlere bu kez Fen Fakültesi Dekanı unvanıyla katıldı. Üniversitenin 140 kişilik seçici kurulunun yaptığı oylamada Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. François Tron ile Edebiyat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Christine Le Bozec, Özkul'a rakip oldular. Oylama sonrası tarihi bir başarıya imza atan Prof. Özkul, Rouen Üniversitesi'nin yeni rektörü oldu.

25 BİN ÖĞRENCİSİ VAR

25 bin öğrenci mevcudu ile 1800 öğretim görevlisi ve personeli olan Rauen'de 7 fakülte ve 15 yüksek okul bulunuyor. Öte yandan iki kızı bulunan Prof. Dr. Özkul'un eşi Nehir Çağlayan Özkul da bir akademisyen. ODTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü mezunu olan Nehir Çağlayan Özkul, Fransa'da Yüksek Tekniker Okulu'nda bilgisayar ve elektronik öğretmeni olarak görev yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber