'Memur Kart' memurun geçim umudu oldu

Haber Giriş : 18 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEMUR-SEN`in Ziraat Bankası ile anlaşarak hayata geçirdiği `memur Kart` memurun geçim umudu oldu. Mermurlar, Türkiye genelinde 500`e yakın işletmeyle yapılan anlaşma sonucu yüzde 50`yi bulan indirimden yararlanma imkanı buldular.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) üyeleri, sinemadan sürücü kursuna, kuaförden lokantaya ve şehirlerarası otobüs firmalarından hamama, marketten konfeksiyon mağazasına kadar birçok alışverişinde, yüzde 50`ye varan indirimden yararlanacak. Konfederasyon, yaklaşık 500 işletmeyle indirim sözleşmesi imzaladı. İlk aşamada pilot uygulama yapan sendika, uygulamayı yurt çapına yayarken, indirim yapan işletmelerin sayısını arttırmaya çalışıyor.

Kamu çalışanları MEMUR-SEN` e bağlı sendikaların üye kimlik kartlarını veya MEMUR-SEN logolu Ziraat Bankası kredi kartlarını göstererek, yüzde 50`yi bulan bu indirimden yararlanabilecekler.

İndirimli alışveriş şimdilik Ankara, Ordu, Rize, Tokat, Erzurum, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu, Karaman, Afyon, Tokat illerinde uygulanıyor.

MEMUR-SEN Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, indirimli alışveriş yapma imkanının yakın bir zamanda tüm yurtta yaygınlaşacağını belirtti. ``Amacımız, memurun yükünü azaltmak`` diyen MEMUR-SEN Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, bu uygulamayla kamu çalışanlarının ekonomik yükünü bir nebze de olsa da azaltmayı amaçladıklarını söyledi. Aksu, ``peş peşe yaşanan ekonomik krizlerden en büyük darbeyi memurlar aldı. Bu durumda bizi farklı alternatiflere yöneltti. Bu sayede memurların bir nebzede olsa sevineceklerini düşünüyorum`` dedi.

Nurhan Yeşilyurt (Memur-Sen üyesi memur)

Bizim için her an ihtiyacımızı karşılaya bileceğimiz indirimli yerlerin olması çok hoş. Kuaför masraflarım şimdi yarıya düştü. Kuaför masraflarımı aşağıya çektiğim için artakalan parayla da mutfak ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Birazcık rahatladım, zaten kamu çalışanlarının durumu gözler önünde; zor şartlarda ay sonunu getiriyoruz. Ev kirası, faturalar, mutfak masrafları derken cüzdandaki para buharlaşıp uçuyor.

Latif Ramazan (Memur-Sen üyesi memur)

Anlaşmadan önce en son ne zaman sinemaya gittiğimi hatırlamıyorum. Şimdiyse ayda bir defa da olsa ailemle veya arkadaşlarla gidip film izliyoruz. Sinemalarda bilet fiyatları 7-10 milyon arasında. Ama Memur-Sen`in anlaşmalı olduğu sinemalarda aynı filmi 3 milyona izleyebiliyoruz. Bu memur için bulunmaz bir fırsat. Evden işe, işten eve gitmiyoruz, izlediğimiz film sayesinde, stres atıyoruz. Düşünce dünyamız gelişiyor. Yeni ufuklara yelken açıyoruz.

haber7.com İstanbul

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber