Gümüşhane Üniversitesi eski rektörü istifa etti

Gümüşhane Üniversitesi eski rektörü İhsan Günaydın milletvekili aday adaylığı için istifa etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Nisan 2018 12:26, Son Güncelleme : 27 Nisan 2018 12:28
Gümüşhane Üniversitesi eski rektörü istifa etti

Gümüşhane Üniversitesi eski rektörü İhsan Günaydın 27. dönem milletvekili aday adaylığı için istifa etti

İhsan Günaydın kimdir?

İhsan GÜNAYDIN, 1969'da Tonya/TRABZON'da doğdu. Tonya İmam Hatip Lisesini bitirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünden mezun oldu. Mezuniyet sonrası bir yıl kamu kurumunda idari personel olarak çalıştıktan sonra sırasıyla KTÜ Rize MYO'da öğretim görevliliği ve KTÜ İİBF Maliye Bölümünde Araştırma görevliliği yaptı. 1998 yılında KTÜ İİBF Maliye Bölümünde Yrd.Doç.Dr, 2000 yılında Doç.Dr. ve 2006 yılında Prof.Dr. ünvanlarını aldı. 2006-2008 tarihlerinde Maliye Bölümü'nde Anabilim Dalı Başkanlığı ve Bölüm Başkanlığı yaptı. 10/09/2008 tarihinde Gümüşhane Üniversitesine kurucu Rektör olarak atandı. Bu Üniversitede bir çok fakültenin kurucu dekanlığını yürüttü. İki dönem kurucu Rektörlüğü 25/02/2017 tarihinde sonra erdikten sonra KTÜ İİBF Maliye Bölümüne döndü ve burada öğretim üyeliğine devam etmektedir.

GÜNAYDIN, iki dönemlik kurucu rektörlük döneminde Üniversitenin araştırma, spor, sosyal ve kültürel altyapısı ile eğitim-öğretim altyapısını başarıyla tamamlamış ve elli bini aşkın nüfusa sahip bir ilde 650 akademik, 300'e yakın idari personeli ve 19.500 öğrencisi ile tabela değil yarışan bir Üniversite kurmuştur. Kurduğu Üniversite "Her İle Üniversite Projesinin Örnek Bir Modeli" olmuştur.

Görevi gereği gelişmiş bir çok ülkedeki Üniversiteleri eğitim-öğretim ve altyapı bakımından yerinde inceleyen Prof.Dr.Günaydın'ın vergi, harcama, bütçe, çevre, istihdam, yoksulluk, uluslararası vergileme, yerel kalkınma, AR-GE ve turizm gibi alanlarda çok sayıda makale, bildiri, kitap ve projesi bulunmaktadır.

Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi unvanlarına sahip olan Prof.Dr.İhsan GÜNAYDIN evli ve iki çocuk babasıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber