Sözleşmeli erler, taşeron personel gibi görülmekten rahatsız!

Askeri personele iyileştirme zammı adı altında yapılan zam sözleşmeli erleri üzdü

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Nisan 2018 14:33, Son Güncelleme : 29 Nisan 2018 17:00
Sözleşmeli erler, taşeron personel gibi görülmekten rahatsız!

SÖZLEŞMELİ ERLER ÜVEY AVLAT MI?

Maliye Bakanlığının onayıyla geçtiğimiz günlerde, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde aktif olarak görev yapan subay, astsubay ve erbaşlara iyileştirme adı altında zam yapılmıştır.

Ancak bu zamdan sözleşmeli erler muaf tutulmuştur.

İşte sözleşmeli er olarak çalışan bir ziyaretçimizin görüşleri:

Merhabalar memurlar.net. Kamu personellerinin sıkıntılarına bıkmadan usanmadan var gücünüz ile koşturup gündem oluşturduğunuzu ve destek olduğunuzu bildiğim için size bu mesajı yazma gereksinimi duydum.

Son günlerde büyük ihtimalle bildiğiniz üzere Maliye Bakanlığı onayı ile Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde aktif olarak görev yapan subay, astsubay ve erbaşlara iyileştirme adı altında zam yapılmıştır.

Söz konusu bu zam kapsamına sözleşmeli erler dahil edilmemiş ve Maliye Bakanlığının karar yazısında sözleşmeli erleri kapsamamaktadır ibaresi kullanılmıştır.

Biz sözleşmeli erlerin bu karardan dolayı moral motivasyonu düşmüş ve bu karar sözleşmeli erleri üvey evlat psikolojisi içine sokmuştur ve çifte standart uygulanarak dışlanmamız bizleri derinden üzmüştür.

Söz konusu duruma karşı yapmış olduğumuz haklı isyanımız bizi paragöz olarak görmenizi sağlamasın, bizler zam istemiyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetleri ailesi içinde üvey evlat konumundan çıkarılmak diğer subay, astsubay ve erbaşlar gibi Türk Silahlı Kuvvetleri ailesinin bir ferdi olduğumuzu hissetmek istiyoruz.

Sözleşmeli erler diğer askeri personeller gibi Türkiye'nin doğusunda batısında her yerinde canla başla görev yapıp bu ülkeye hizmet etmelerine rağmen, askeri hiyerarşik yapının altında ezilip her türlü imkandan mahrum bırakılıp dışlanmaktadırlar.

Profesyonel ordu parolasıyla yola çıkılıp sözleşmeli er adı altında Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olarak istihdam edilen sözleşmeli erler Türk Silahlı Kuvvetlerinde taşeron işçi muamelesi görmektedirler.

Sözleşmeli erlere uygulanan çifte standartlar bunlarla da sınırlı değildir.

Sözleşmeli erler aile yardımı, çocuk yardımı gibi konularda da mahrum edilmiş dışlanmış bir kenara itilmiştir.

7/24 birlik içerisinde iskan edilen sözleşmeli erler aile bütünlüğü ilkesi ihlal edilerek görev yapmaktadırlar daha doğrusu görev yapmaya mecbur bırakılmıştırlar.

Minimum 3 yıl olarak imzalanan sözleşme süresince şartları taşısalar dahi uzman erbaş, astsubay gibi kadrolara da geçiş yapma, terfi etme hakları yoktur sözleşme süresine mahkum edilmiştirler.

Kamu personellerini sorunlarını bıkmadan usanmadan dile getirip gündeme taşıdığınız ve elinizden geldiğinde gündemde tutmaya çalıştığınız destek olduğunuz gibi biz kamuda görev yapan sözleşmeli erlerin de sorunlarını gündeme taşımanızı istiyor sizden destek talep ediyoruz.

Şimdiden sağolun Allah'a emanet olun.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber