Akrabalar seçimi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Mayıs 2007 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mumcu'nun dayısı AK Parti'den, İnönü'nün torunu CHP'den aday

MİLLETVEKİLİ olmak için aday olan akrabalar arasında şu isimler var:

Mumcu'nun dayısı: Anavatan lideri Erkan Mumcu'nun dayısı, eski Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram AK Parti'den Isparta adayı olmaya hazırlanıyor. Mumcu'yu 32 yaşında Mesut Yılmaz ile tanıştırarak siyasete girmesini sağlayan Tekin Bayram ile yeğeninin yolları ayrıldı. Mumcu, Mesut Yılmaz'a sert eleştiriler yöneltmesi sırasında Bayram ile ters düşmüştü.

Akbulut'un damadı: Eski başbakan Yıldırım Akbulut'un damadı Meclis bilgi işlem uzmanı Tanju Yazgan Arıkan adaylık için istifa etti. DP'den aday olacağı belirtildi.

Sarıbaşlar MHP ve DP'de: Anavatan milletvekili Süleyman Sarıbaş'ın amcaoğlu İzzet Sarıbaş MHP Malatya adayı.

Gül'ün hala oğlu: Kayseri'den yeniden aday olacak olan Abdullah Gül'ün halasının oğlu AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu'nun yeniden adaylığı kesin.

AK Partili Aslan'ın damadı: AK Parti Ağrı Milletvekili Naci Aslan'ın damadı Anavatanlı Turan Tüysüz de DP'den aday.

İnönü'nün torunu: İsmet İnönü'nün torunu Ömer İnönü'nün adı CHP kulislerinde geçiyor. İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan Toker halen CHP'den milletvekili.

Zeydanlar'da devir teslim: AK Parti Hakkari Milletvekili Mustafa Zeydan bu seçimlerde aday değil. Yerine oğlu Rüstem Zeydan aday olacak.

Sözenler'in yarışı: CHP Milletvekili Nurettin Sözen'in akrabası olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen'in İstanbul'dan aday olması bekleniyor.

Erkan bana dava açtı

Erkan Mumcu'nun dayısı Tekin Bayram ?Değişik partilerden teklif aldım. AK Parti'den de teklif aldım. DP konusunda şu anda konuşmam doğru olmaz. Henüz daha başvuruda bulunmadım. Birkaç gün bekliyorum. Erkan ile konuşmuyoruz. Bana tazminat davası açtı. Mumcu'nun AK Parti'ye geçmesine karşı çıkmıştım' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber