Japon firmada Türkiye şaşkınlığı

Türkiye'ye 6 yılda 315 milyon dolar yatırım yapan Japon Daikin firmasında yaşanan 6 kat büyüme Japonya'daki merkezi de şaşırttı. Şirket dikkat çeken büyüme oranının ardından yatırımlara devam kararı alarak önümüzdeki yıl Türkiye'ye yapmayı planladığı yatırım tutarını 100 milyon dolara çıkardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2018 16:51, Son Güncelleme : 27 Nisan 2018 17:48
Japon firmada Türkiye şaşkınlığı

Daikin Türkiye Üst Yöneticisi Hasan Önder, şirketin Türkiye ekonomisinin geleceğine güvendiğini belirterek, "Daikin, Türkiye'de 2011 yılından itibaren 315 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Son 6 yılda 6 kat büyüdük. Bu sonuçlar Japonya'daki merkezin dikkatini çekti ve yatırımlara devam kararı verildi." dedi.

260 MİLYON DOLARLIK SATIN ALMA

Önder,yaptığı açıklamada, Daikin'in, 2011 yılında kendisinin kurduğu Airfel'i 260 milyon dolara satın alarak Türkiye'deki yatırımlarını artırmaya başladığını söyledi.

İLK YIL YÜZDE 50 BÜYÜDÜ

Şirketin, satın almadan sonra Türkiye'deki yönetime hiç dokunmayarak faaliyetlerini izlediğine işaret eden Önder, "Daikin'in Japonya'daki yönetimi 6 aylık izlemeden sonra işi bize bıraktı.

Bu güven biraz geç kazanılıyor fakat kazanıldıktan sonra da kültür farkı sorunu kalmıyor. Biz bu güvenle Avrupa'ya yöneticiler gönderdik. İlk yıl yüzde 50 büyüdük." diye konuştu.

DİKKAT ÇEKEN ARTIŞ

Daikin Türkiye'nin 2011'de 202 milyon lira olan yıllık cirosunu geçen yıl 1,3 milyar liraya çıkardığını aktaran Önder, bu başarının Osaka'daki şirket yönetiminin de dikkatini çektiğini dile getirdi.

GELECEK YIL 100 MİLYON DOLAR YATIRACAKLAR

Önder, şirketin Türkiye ekonomisinin geleceğine güvendiğini vurgulayarak, "Daikin, Türkiye'de 2011'den itibaren 315 milyon dolarlık yatırım yaptı. Son 6 yılda 6 kat büyüdük.

Bu sonuçlar Japonya'daki merkezin dikkatini çekti. Yatırımlara devam kararı verildi.

Türkiye'de merkezi sistem klima üretimi için gelecek yıl 100 milyon dolarlık yatırım planlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber