Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşaviri de aday adayı

Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşaviri Avukat Ramazan Tokuş, kamudaki görevinden istifa edip Ak Parti'den Bingöl Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Nisan 2018 00:09, Son Güncelleme : 28 Nisan 2018 00:12
Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşaviri de aday adayı

Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşaviri Avukat Ramazan Tokuş, kamudaki görevinden istifa edip Ak Parti'den Bingöl Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

24 Haziran milletvekili genel seçimleri için kamudaki istifalar perşembe günü sona ererken, mesai bitimine kısa bir zaman kala istifasını sunan Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşaviri Avukat Ramazan Tokuş, sosyal medya hesabından ilk duyurusunu yaparak Ak Parti'den Bingöl Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.
29 Nisan 2018 Pazar günü Ak Parti Bingöl İl Başkanlığı'na müracaat dilekçesini vereceğini bildiren Tokuş, ilk açıklamasında şu bilgi ve ifadelere yer verdi;

"Değerli Dostlar, 24 Haziran 2018'de yapılacak olan ve gerek Başkanlık Sistemi gerekse de Yeni Türkiye'nin şekilleneceği, 27. Dönem Milletvekili genel seçimlerinde siz değerli hemşerilerime daha güzel hizmetlerde bulunmak amacıyla Bingöl Ak Parti milletvekili aday adaylığı için Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. Kurulduğu günden bugüne değin gönül verdiğim ve hiçbir surette vazgeçmeden; dilimle, kalemimle, gönlümle ve 15 Temmuz'da bir saniye bile düşünmeden hayatımı ortaya koyarak, başımla mücadele ederek hizmet verdiğim bu yolda, ülkeme, Bingöl'e, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a, davamız olan Ak Parti'ye ve özellikle oyunların büyüyerek oynandığı bu süreçte Milletvekili olarak hizmet vermek arzusuyla Ak Parti Bingöl Milletvekili aday adayı olma kararı vermiş bulunmaktayım.
Rabbim bizleri davamızda ve mücadelemizde mahcup etmesin.
Takdirinize arz eder desteklerinizi beklerim."

RAMAZAN TOKUŞ KİMDİR?

1981 yılı Bingöl İli Genç İlçesi doğumlu olup, ilkokulu Bingöl Fatih İlkokulunda, ortaokulu Bingöl İmam Hatip Lisesinde ve lise eğitiminin bir kısmını Bingöl 60. Yıl Sağlık Meslek Lisesi'nde okuyup Sağlık Meslek Liseleri Yatılılık Sınavında Türkiye 1. olup, Kırklareli 60. Yıl Sağlık Meslek Lisesi'nde tamamladı. 28 Şubat Sürecinde yapılan meslek liseleri katsayı haksızlığı mağduru olduğundan, Bingöl 1. ve Türkiye 742.si olduğu halde Çukurova Üniversitesi Biyoloji Bölümüne yerleşti. Biyoloji 2. Sınıftayken Sağlık Memuru olarak, Adana Numune Hastanesi'ne atandı. Hem çalışıp hem okuma serüveni 2002'de başladı ve halen devam etmektedir. 2004 yılında Biyoloji bölümünü bitirip, 2006 İstanbul 1. Ordu 1. Muhabere bölüğünde askerlik görevini yaptı. 2006 yılının sonlarında Bingöl Devlet Hastanesi'ne tayin isteyip 2 yıl burada çalıştıktan sonra 2008 yılının son ayında Ankara Çocuk Hastanesine tayin oldu. Burada 4 ay çalıştıktan sonra Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Daire Başkanlığında uzun süre çalıştı. Ardından 24. Dönem Milletvekilliği sürecinde 7 ay kadar TBMM de Milletvekili Danışmanlığı görevini yürüttü. Bu görevinden ayrıldıktan sonra Ankara Gölbaşı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Hastane Müdürlüğü görevini yaptı. Aynı dönemlerde 2012 yılında Ankara Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulunu dereceyle, 2013 yılında da Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünü yüksek başarıyla bitirdi. 2012 DGS sınavında Türkiye 7. si olarak Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine 1. olarak yerleşti.

2015 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini başarıyla tamamlayıp ücretsiz izne ayrılarak Ankara Barosunda Avukatlık Stajını grup sözcüsü olarak yaptı. Staj yaparken Ülkemizin karanlık günlerinden biri olan 15 Temmuz kirli darbe teşebbüsünün gerçekleştiği gecede yanınaaldığı üç Bingöllü arkadaşıyla beraber Genelkurmay (Aslanlı Kapı) Baskınının gerek planlanması gerek insanların alana toplanmasının sağlanması ve motive edilmesi gerek baskının organize edilmesi gerekse de bu organizasyona ve plana liderlik etmesiyle baskını gerçekleştiren kişiler arasında yer aldı.

2016 yılında Avukatlık stajını bitirip Sağlık Bakanlığı'na geri dönerek bir süre, Ankara 1. Bölge Genel Sekreterliğinde Hukuk Danışmanlığı görevini yürüttü. Ardından Bakanlık Merkezine Hukuk Müşaviri olarak atandı. 2016 yılında Yakındoğu Üniversitesi'nde Kamu Hukuku alanında yüksek lisans eğitimine başladı ve tez aşamasına getirdi.

Gerek Sağlık gerekse de Hukuk alanında birçok eğitim/seminer/kongre ve sempozyuma katıldı. Ankara BİNYAR (Bingöllüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankara Ensar Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Biyologlar Derneği Üyeliği, Sağlık SEN Bakanlık İşyeri Temsilciliği ve Huder Hukuki Araştırmalar Derneği üyeliği gibi birçok STK'da görev aldı. Buna ek olarak Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Etik Kurul Üyeliği görevini de yapmaktadır.

Halen Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görevini yapmakta iken 24 Haziran Milletvekili Genel Seçiminde Ak Parti Bingöl Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden Tokuş, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber