DSİ'nin mühendis kadrolarına nasıl atama yapılacağı Kanunla düzenlendi

DSİ Teşkilat Kanununda yapılan düzenlemeye göre, mühendis kadrolarına alımlar, KPSS'ye ek olarak sözlü ve/veya uygulamalı sınavla yapılacak.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Nisan 2018 13:48, Son Güncelleme : 28 Nisan 2018 15:14
DSİ'nin mühendis kadrolarına nasıl atama yapılacağı Kanunla düzenlendi

bugün yürürlüğe konulan 7139 sayılı Kanununla, 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanuna yeni bir ek madde eklendi.

Bu ek madde şu şekildedir:

"EK MADDE 13- Genel Müdürlüğün mühendis kadrolarına ilk defa açıktan atanacak personel, Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubu puan sırasına göre her bir unvan için boş kadro sayısının dört katına kadar çağrılacak adaylar arasından Genel Müdürlükçe yapılan sözlü ve/veya uygulamalı sınav başarı sırasına göre atanır. Genel Müdürlük kadrolarına yapılacak atama ve nakil işlemlerine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir. "

Bu düzenlemeye göre DSİ'ye mühendis alınırken KPSS'ye puanına ek olarak sözlü ve/veya uygulamalı sınav yapılacak.

Diğer taraftan Kanun ile DSİ'ye 701 mühendis kadrosu verildi. Bu kadroların 493'ü ilk defa mühendis alımına uygundur.

Dolaysıyla DSİ bu yıl veya önümüzdeki yıl toplam 500 civarında kadroya KPSS ile atama ilanına çıkacak gibi görünmektedir.

Diğer taraftan, Kanunda, sözlü sınav yapılırken herhangi bir kayıt tutulmayacağına dair bir hüküm konulmamıştır. Bu nedenle mühendis alımı için sözlü sınav yapılırken sesli ve görüntülü kayıt alınmalıdır. Alınmaması halinde adayların bu eksikliğe dava açarak uğradıkları haksızlıkları dava etmesi mümkündür.

İlgili Kanunun tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber