AK Parti'de temayül yoklaması tarihleri belli oldu

AK Parti'de 2-3 Mayıs'ta 81 ilde 10.00-16.00 saatleri arasında il başkanlıklarınca belirlenen uygun salonlarda temayül yoklaması yapılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2018 17:21, Son Güncelleme : 28 Nisan 2018 17:39
AK Parti'de temayül yoklaması tarihleri belli oldu

AK Parti'de adaylık degerlendirmesine alınacaklarla ilgili on incelemeye katkı saglaması amacıyla teskilat mensuplarının gorusunu ogrenmek icin 2-3 Mayıs'ta temayul yoklaması yapılacak.

AK Parti'de 24 Nisan'da başlayan milletvekili aday adaylığına müracaatlar yarın sona erecek.

Başvuruların tamamlanmasının ardından, adaylık degerlendirmesine alınacaklarla ilgili on incelemeye katkı saglaması amacıyla teskilat mensuplarının gorusunu ogrenmek icin teskilat temayul yoklaması gerçekleştirilecek. 2-3 Mayıs tarihlerinde yapılacak yoklamalar, 10.00-16.00 saatleri arasında il başkanlıklarınca belirlenen uygun salonlarda yapılacak. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da birden fazla salonda yoklama olabilecek.

Birden fazla secim cevresi bulunan İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da her bir secim cevresinin aday adayları icin ayrı liste hazırlanacak ve ayrı yoklama yapılacak. Tercih listeleri, yoklamaya katılacak kişi sayısından yüzde 10 fazla sayıda hazırlanacak.

Üyeligi devam eden Genel Merkez Parti Kurucular Kurulu Uyeleri, İl Yonetim Kurulu Baskan ve Uyeleri, İl Genclik ve Kadın Kolları Yonetim Kurulu Baskan ve Uyeleri, İl Demokrasi Hakem Kurulu Baskan ve Uyeleri, İl Disiplin Kurulu Baskan ve Uyeleri, parti uyeligi devam eden ve aday adayı olmayan eski İl Baskanları İlce Yonetim Kurulu Baskan ve Uyeleri, İlce Genclik ve Kadın Kolları Baskan ve Yonetim Kurulu Uyeleri, Parti Uyesi Buyuksehir, İl, İlce ve Belde Belediye Baskanları, Parti Uyesi İl, İlce ve Belde Belediye Meclisi Uyeleri, Parti Uyesi İl Genel Meclisi Uyeleri, Belde Yonetim Kurulu Baskan ve Uyeleri, Belde Genclik ve Kadın Kolları Baskanları, Koy ve Mahalle Baskanları, Parti Uyesi, 22, 23, 24, 25 ve 26. Donem aday adayı olmayan milletvekilleri teskilat temayul yoklamasında oy kullanacak.

Önceki seçimler için yapılan temayül yoklamalarında sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yöneticileri oy kullanırken, bu kez kullanmayacak.

Sayım dokum işlemleri tamamlandıktan sonra sonuclar bir tutanak halinde uyeler tarafından imzalanarak, oy pusulaları ile Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlıgına teslim edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber