Yarbaylıktan istifa etti, AK Parti'den aday

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 12 Mayıs 2007 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yarbaylık görevinden istifa eden İsmet Serttaş, AK Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Son zamanlardaki gerginliği örnek gösteren Serttaş, AK Parti iktidarını övdü.

22 Temmuz'da yapılacak genel seçimler öncesi partilerdeki milletvekili aday adaylığı hareketliği devam ediyor. En fazla hareketlilik ise AK Parti teşkilatlarında yaşanıyor. Son olarak Sivas 5. Piyade Eğitim Komutanlığı'nda görev yapan Yarbay İsmet Serttaş, görevinden istifa ederek bugün basın karşısına geçti.

AK Parti iktidarı döneminde ekonomi ve sosyal alanda ülkenin ileri gittiğini söyleyen Serttaş, son zamanlarda ülkede bir gerginlik oluşturulmaya çalışıldığını savundu. Türkiye üzerine oynanan senaryoları ortaya çıkarmak ve ordu-millet kaynaşmasını en üst düzeye getirmek istediğini vurgulayan Serttaş, "Bu maksatla 25 yıldır çalıştığım askerlik görevinden yarbay olarak istifa ettim. Dünya görüşü olarak kendimi yakın gördüğüm AK Parti'den milletvekili aday adayı oldum" dedi.

Silahlı Kuvvetler'de edindiği devlet deneyimini sivil olarak değerlendirmek istidiğini de kaydeden Serttaş, AK Parti ile ülkenin istikrara kavuştuğunu iddia etti. 59. hükümet döneminde başlatılan reformların devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Serttaş, şunları söyledi: "Ülkemizin demokratikleşme sürecinin tamamlanması, başlatılar reformların sürdürülmesi ve son yıllarda yukarı doğru tırmanan ekonominin olumlu yüksekliğinin devam etmesi için istikrar unsurunu korumamız gerektiğini düşünüyorum."

Serttaş'ın ardından biri bayan 3 kişi daha milletvekili aday adaylığını açıkladı. Parti yetkililerinden alınan bilgiye göre AK Parti Sivas teşkiletına şu ana kadar 10 kişinin resmi başvuruda bulunarak milletvekili aday adaylığını açıkladığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber