3 CHP oyu 1 AKP oyu silinsin...Sezer'in oğlu cumhurbaşkanı olsun...

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Mayıs 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç Siviller'in CHP için hazırladıkları alternatif anayasa paketinden bazı maddeler şunlar:

Saltanat geri gelsin. Sezer'in oğlu cumhurbaşkanı olsun

3 CHP oyu 1 Ak Parti oyunu götürsün

CHP'ye verilen oylar 5, Ak Parti'ye verilen oylar yarım sayılsın

Anayasa Mahkemesi dağıtılsın, Kanadoğlu 'baş kadı' ilan edilsin

Tandoğan ve Çağlayan mitingleri halk konsulü olsun, ayda bir toplansın.

Göbeğini kaşıyan adamların oy hakkı olmasın. Tespit için Bekir Coşkun yetkilendirilsin.

Halk cumhurbaşkanını değil, cumhurbaşkanı halkı seçsin.

CHP seçimlere girsin, kazanamazsa seçimler tekrarlansın, kazanamazsa tekrarlansın, kazanamazsa tekrarlansın, kazanamazsa tekrarlansın...

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılan tüm darbeler öncesinde gençlerin desteği alınır, anti demokratik hareketlere üniversitelerde zemin hazırlanırdı. Ancak son birkaç aydır yaşanan anti demokratik girişimler, gençler arasında hiç de beklendiği gibi itibar görmediği gibi ciddi bir genç kitle, darbe, muhtıra ve diğer anti demokratik girişimlere, düzenledikleri gösterilerle sert cevaplar verdiler. İşte bunlardan bazıları:

GENÇLERİ KIZDIRAN ÇAĞRI

Bunlardan ilki, Ankara'da 30 Mart günü yaşandı. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Bilkent Üniversitesi'nde katıldığı bir konferansta bir öğrencinin ?Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde üniversitelerde protesto gösterisi yapılmadı. ODTÜ'lü öğrenciler nerede, bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusunu, ?Gerçekten nerede bu ODTÜ'lü öğrenciler? diye yanıtladı.

Demirel'in bu sözleri, Yurtsever Cephe adı altında örgütlenen bir grup ODTÜ'lü öğrenci tarafından, Demirel'in Güniz Sokak'taki evinin önünde protesto edildi. 'Süleyman Demirel'e ODTÜlü'den ders verilir' pankartı açan protestocular, sık sık ?ODTÜ burada Morison nerede?? sloganı attı. Grup adına okunan basın açıklamasında, ?Demirel, daha çok haksızdır. Çünkü, 45 yıldır Türkiye'nin gidişatında hep bir etkisi olmuştur. Başbakan olan, cumhurbaşkanlığı görevini yürüten birinin, her şey bir anda bu noktaya gelmişcesine Türkiye'nin geleceğine dair kaygı belirtmesinin bir karşılığı yoktur? denildi.

POSTAL YERİNE SPOR AYAKKABI

Son dönemdeki anti demokratik gelişmelere karşı sesini en çok yükselten grup, Genç Siviller Hareketi oldu. Asker postalına alternatif olarak, amblemlerini, gençleri ve sivil insiyatifi temsilen spor bir yürüyüş ayakkabısı olarak belirleyen Genç Siviller, Ankara'da 14 Nisan günü Tandoğan'da yapılan cumhuriyet mitinginin anti demokratik olduğunu göstermek için çeşitli eylemler yaptı. İlk olarak İstanbul Miniatürk'teki Anıtkabir'e yürüyen Genç Siviller, cumhurbaşkanlığı sürecinin aksamasında önemli rolü olan 27 Nisan'da Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yayınlanan bildiriye karşı ilginç eylemler yapıyor. İnternet sitelerinde, 'Bildiriye karşı direnme taahhüdü' adı altında, aynı sertlikte bir bildiri yayınlayan Genç Siviller, CHP'nin anti demokratik tavrını hayata geçirmesini kolaylaştırmak için 'alternatif anayasa' bile hazırladılar.

?Cumhurbaşkanını Meclis değil, Anayasa Mahkemesi üyeleri seçsin? görüşünü de ortaya atan Genç Siviller şimdi de CHP için 'Tek parti olsun, temiz olsun' başlığı altında başka bir öneri paketi daha hazırlıyor. Genç Siviller'in, yarın saat 12.30'da, Galatasaray Lisesi önünde toplanarak kamuoyuna tanıtacakları, CHP için hazırlanan alternatif anayasa paketinde de şu öneriler var: 14 Mayıs 1950'de yapılan seçimlerle Türkiye'de tek parti yönetimi sona erdi ve çok partili hayata geçildi. İşte o günden beri rahat yüzü görmedik. Halk meclisleri doldurdu, vatandaş Meclis'e giremedi, Reşolar, Memolar memleketi yönetmeye kalktı, her kafadan bir ses çıktı. O tek doğru partiyi kendi başlarına bulabilmeleri için halkın önüne defalarca sandık kondu, şaşırtmaca için çok sayıda seçenek sunuldu. Ancak her defasında 'Bu halkı boş bırakırsan ya davulcuya varır ya zurnacıya' sözünü haklı çıkaran sonuçlar ortaya çıktı. Demokrasi bize beş beden büyük geldi. İşte bu yüzden bizim şimdilik layığımız bir Tek Parti rejimidir.

Tek Parti kalsaydı, o parti de iktidara gelmesi meşru tek parti olan CHP olsaydı başımız ağırmaz, bu sıkıntıları, darbeleri, muhtıraları yaşamazdık, darbe mi olacak diye her gece boşuna gerilmezdik, istikrar olurdu, iş dünyası da önünü görürdü.

İşte bu duygu ve düşünceler içinde 14 Mayıs'ın 57. yıldönümünde Saatler 57 yıl geri alınsın, tek parti olsun, temiz olsun, demek ve CHP'nin tek partiye dönüş için hazırladığı anayasa değişiklik paketini destekleyelim.

UTANÇ DUYUYORUZ

Adını '19 Mayıs kutlamalarını stadyumlardan kurtaralım' kampanyasıyla 6 yıl önce duyuran ODTÜ İletişim Topluluğu yani şimdiki ismiyle Genç Siviller Hareketi'nin sözcüsü Turgay Oğur, Türkiye'deki son gelişmeleri ve gençlerin bakış açısını Yeni Şafak'a değerlendirdi. Türkiye'de hala darbelerin konuşuluyor olmasından çok utanç duyduklarını söyleyen Oğur, ?27 Nisan gecesi bizim için normal bir gece iken muhtırayla uykumuz kaçtı. Türkiye artık eski Türkiye değil, demokrasi gelişti, işleyen kurumlarımız var derken bir gece yarısı hiç bir mantığı olmayan, kötü bir imlayla yazılmış bir bildiryle şoke olduk. Arkadaşlarla sabaha kadar uyuyamadık. Çünkü birşeyler yapmalıydık ve ilk olarak Galatasaray Postanesi önünde demokrasimize yakışmayan bildiriyi protesto ederek korkunun üzerine gittik? dedi.

Tecavüz kötü ama kız da mini etek giymeseydi

Genç Siviller Hareketi'nin sözcüsü Turgay Oğu, çok az kişinin bildiriye tepki göstermesine çok üzüldüklerini belirterek, en çok da demokrat olduğunu düşündükleri aydınların sessiz kalmasının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Turgay Oğur, ?Türk basınında her zaman apoletli olan yazarlar vardır. Onlar kendilerine yakışan tavrı sergiledi. Bizi asıl üzen demokrat bildiğimiz hatta demokrasi noktasında kendilerinden ilham aldığımız yazar ve aydınların kendilerine yakışan duruşu sergileyememeleri oldu. Onlar 'Evet muhtıra iyi olmadı ama AK Parti de askeri biraz zorladı' gibi bir tutum sergiledi. Bu anlayış, 'Tecavüz kötü ama kız da mini etek giymeseydi' mantığı kadar sakat ve ahlaksız bir anlayıştır. Halkın suskunluğunu anlayabiliyorum çünkü onlar sandığı bekliyor. Ama sivil toplum örgütlerinin, demokrat olarak bilinen insanların sessizliğini anlayabilmek pek mümkün değil . Asıl tehlikeli olan aydınların güç karşısındaki ezik tutumudur? dedi.

FB şampiyon gerginliğe son

Son günlerde demokrasi karşıtı müdahalelere karşı sesini yükselten bir diğer gençlik hareketinin adı ise Yüzde 52. Kendilerini ?Biz bir gençlik örgütlenmesiyiz, apolitiğiz ve hayat dolu bir öfkenin özgürlük için ayaklanmasıyız? sözleriyle anlatan grup, 27 Nisan'daki Genelkurmay bildirisinin ardından, Galatasaray Meydanı'nda gösteri düzenlemişti. Eylemde ?Kavgayı bırakın, Fener'i şampiyon yapın?, ?Sadece Bodrum Paşasını (Zeki Müren) dinleriz?, ?Filler tepişirken eşek olma? pankartlarıyla dikkat çekmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber