Basın açıklaması yapmak isteyen öğretmenlere polisten sert müdahale

Haber Giriş : 19 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum'da basın açıklaması yapmak isteyen Eğitim-Sen üyesi öğretmenler polisin sert müdahalesiyle yerlerde sürüklendi. Ellerine kelepçe vurulan 9 öğretmen gözaltına alındı.

Geçtiğimiz yıl iş bırakma eylemi nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin yargılanmasına önceki gün devam edildi. Çorum 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan ve haklarında 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istenen 31 öğretmen katıldı. Öğretmenlerin savunması, sendikanın 7 avukatı tarafından yapıldı. Mahkeme heyeti, delillerin toplanması ve okul müdürlerinden görüş alınması için duruşmayı, 24 Eylül 2004'e erteledi.

Bu arada, adliye binası önünde toplanan Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen de basın açıklaması yapmak istedi. Açıklamanın izinsiz olduğunu öne süren polis, grubun etrafını sararak müdahale etti. Bir öğretmene yaklaşık 5 polisin düştüğü arbede sonunda Halil Özbent, Fevzi Ayber, Atilla Şen, Ali Mısdıllıoğlu,

Hüsnü Murat Aydın, Hıdır Aygün, Abdullah Aydınlı, Cengiz Sarıyer ve Erhan Baş adlı öğretmenler yerlerde sürüklenip tartaklanarak gözaltına alındı. Öğretmenler belediye otobüslerine bindirilirken de elleri arkadan kelepçelendi. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen öğretmenler akşam saatlerinde serbest bırakılırken Cengiz Sarıyer ve Halil Özbent 3 gün, Hüsnü Murat Aydın ise bir gün iş göremez raporu aldı.

Gözaltı olayının ardından yazılı bir açıklama yapan Eğitim-Sen Çorum Şubesi, güvenlik güçleri hakkında sözlü ve yazılı olarak suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. Açıklamada gözaltına alındıkları sırada polislerin öğretmenlere 'Şerefisizler" diyerek hakaret ettiği vurgulandı.

birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber