Erdoğan: Bedelli askerlik seçimden sonra masaya yatırılır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda soruları yanıtladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Nisan 2018 13:24, Son Güncelleme : 29 Nisan 2018 13:48
Erdoğan: Bedelli askerlik seçimden sonra masaya yatırılır

Abdullah Gül'ün açıklamaları sorulan Erdoğan, "Ben bu konuyla ilgili hiçbir değerlendirme yapmayacağım zaten Sayın Gül değerlendirmeleri kendileri de yaptılar.

Sadece sizlere de teşekkür edeceğim. Seçim meydanı herkese açıktır ve seçim meydanı da bu noktada zaten temenni ederiz bir an önce her siyasi parti adayını belirler ve ona göre de biz de kampanyamızı çok daha değerli kılacak adımlarımızı atarız" dedi.

Bedelli askerlikle ilgili değerlendirmesi sorulan Cumhurbaşkanı, "Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil.

Hele hele bir tarata Afrin bir taraf Fırat Kalkanı harekatı olduğu dönemde günemimize almak şehitlerimize gazilarimize karşı saygısızlık olur. Seçim bitsin bunlar tekrar masaya yatırılır"

İstanbul Üniversitesi'ndeki bölünmeye dair yaşanan tepkilerle ilgili, "İstanbul Üniversitesi öğrenci sayısı itibariyle, nicelik nitelik yakalamamız lazım. İstanbul Üniversitesi bir marka, markayı ortadan kaldırmıyoruz.

Önce İbni Sina söz konusu oldu. Arkadaşlarla müzakere ettik, kaldırdık. Bir tarafta İstanbul Üniversitesi, bir tarafta İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi markasını koruyor. İkisinde de 50 bin civarında öğrenci olacak.

Dert yine ideolojik. Her şeyde ideolojik yaklaşımdan uzak olacağız. Nicelik mi arayacağız, nitelik mi buna bakacağız. Dert yine ideolojik.

Efendim bunlar da işte bizim camiadan.' Kusura bakmasınlar, bizim camia, şu camia, bu camia diye bir şey yok.

Her şeyde ideolojik yaklaşımdan uzak, dürüst olacağız. Biz nitelik mi arayacağız, yoksa nicelik mi arayacağız, biz buna bakıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber