Unakıtan: Kahramanların madalyası ceza mı olmalı?

Haber Giriş : 13 Mayıs 2007 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bütün özelleştirme uygulamalarının altında Özelleştirme İdaresi yöneticilerinin katkılarının bulunduğunu belirterek, özelleştirme yöneticilerini ?kahraman? olarak niteledi.

Bu bürokratların özelleştirme yaparken bir sürü risk aldığına girdiğini ifade eden Unakıtan, ?Bürokratlara davalar açılıyor. Hep bu garipleri buluyorlar. Yine dava açtılar. Bunların karşılığı bu mu olacak? Bu gizli kahramanların madalyası ceza davalarına gidip sürünmek mi olacak?? diye sordu.

METİN PARALARI SAYDIN MI?

Mersin Limanı'nın işletme hakkının, PSA-Akfen tarafından kurulan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş'ye (MIP) devrine ilişkin imtiyaz sözleşmesi törenle imzalandı. Törende konuşan Bakan Unakıtan, Türkiye'de özelleştirmeye karşı direnç olduğunu, ancak Singapurlu firmanın limanı alıp memleketine götürmeyeceğini söyledi. Unakıtan, yan tarafında oturan PSA CEO'su Eddie Teh'yi göstererek, ?Kalkıp Singapur'dan gelmiş, paracıklarını getirip bize vermiş? diye kendisini işaret etti. Bunun üzerine söz alan Teh de ?Biz Mersin Limanı'nı alıp götürmeyeceğiz. Aksine Singapur Limanı'nı alıp Mersin'e getireceğiz? dedi. Unakıtan, Türkiye'nin yeterli sermaye birikimi olmadığı için yatırımları yapamadığını da belirtirken, TCDD Genel Müdürü Süleyman Kahraman'ı göstererek, ?TCDD'nin kendine hayırı yok. Bir de kalkıp liman mı yapacak?? dedi. Bu espri salonda gülüşmelere yol açarken Kahraman, sessiz kaldı. Bakan daha sonra Kahraman'a, ?Alınmıyorsun değil mi? Sözüm sana değil? diyerek gönlünü aldı. İmza töreninin ardından Unakıtan, 755 milyon dolarlık sembolik çeki firma yetkililerinden alırken Kilci'ye dönüp, ?Metin parayı aldık mı, tamam mı, saydık mı?? diye sordu. Unakıtan, Akfen'in sahibi Hamdi Akın'ı da yatırımlarından dolayı överken, kendisine ?limanların kralı? benzetmesinde bulundu.

EKONOMİ UNUTULMASIN

Türkiye'de son dönemde sadece seçimin konuşulduğunu ve ekonominin unutulmuş göründüğünü de belirten Unakıtan, ?Halbuki bu böyle olmamalı. Ekonomi gündemin birinci maddesidir. Siyasetin çok gündemde olduğu bugünlerde en çok sorgulanması gereken ekonomidir? dedi. Unakıtan, vatandaşa da seçim öncesi partilerin ekonomiye ne vereceğini sorması tavsiyesinde bulundu. Bu arada, PSA-Akfen, Mersin Limanı'nı 2043 yılına kadar işletecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber