DSP 56 istedi CHP 12 verdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Mayıs 2007 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP ve DSP dün de milletvekili sayısında anlaşamadı. Dünkü mitingde atılan, "Baykal istifa" sloganları da CHP'yi rahatsız etti

CHP ve DSP'li kurmayların bir hafta aradan sonra önceki gün yaptığı ikinci temas sonrasında da mutabakat sağlanamadı. İki partinin milletvekili sayısında anlaşamadığı, DSP'nin dünkü Amasya mitinginde atılan "Baykal istifa" sloganlarının da CHP yönetiminde tepkiye yol açtığı öğrenildi.

İki partinin ikinci adamları düzeyinde önceki gün gerçekleşen temas sırasında DSP'nin Meclis'te grup kurmayı sağlayacak en az 20-25 milletvekilini garanti etmeye çalıştığı öğrenildi. DSP görüşmede, tamamı "seçilebilir" sırada olmasa da 56 milletvekili adayının CHP listelerinde yer almasını istedi. CHP'liler de seçilme garantisi olan milletvekili sayısını 12 olarak masaya koydu. CHP'den gelen karşı teklif, "sadece DSP üst yönetiminin milletvekili yapılmak istendiği" yorumlarına neden oldu.

Oy oranlarına baktılar

Ayrıca görüşmede, 3 Kasım 2002 seçimlerinde CHP ve DSP'nin aldığı oyları gösteren harita üzerinden hangi partinin nereden ne kadar oy aldığının gözden geçirildiği belirtildi. Milletvekili aday sayısı konusunda CHP'nin DSP'ye yarın nihai bir yanıt vereceği, ancak talebin yüksek bulunduğu, bunun da işbirliğini zorlaştırdığı ifade ediliyor.

DSP'nin Genel Başkanı dünkü Amasya mitinginde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik "Baykal istifa" sloganlarının da CHP yönetiminde tepkiyle karşılandığı, bu üslubun rahatsızlık yarattığı belirtiliyor.

Özel anlam yok

Sezer'in bugün İzmir'de yapılacak olan cumhuriyet mitingine katılıp katılmayacağı da dün akşam saatlerine kadar netlik kazanmadı. Sezer, her mitinge katıldığı gibi İzmir'e de gideceğini belirtmiş, bazı DSP yöneticileri de görüşmeler sonuçlanmadan Sezer'in mitinge katılmasından özel anlam çıkarılmaması gerektiğine dikkat çekmişti.

Baykal da Sezer ile el ele görüntü vermesinin beklendiği mitinge katılacağını, DSP liderinin de katılımı umut ettiğini belirterek, halkın bunu beklediğine işaret etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber