Kart ücretinde yeni alternatif

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Mayıs 2007 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kredi kartları üyelik ücretleri için yeni formül bulan bazı bankalar müşterinin belli sürede belirlenen harcama limitini aşmaları durumunda üyelik ücretini almayacak

KREDİ kartları sözleşmelerine göre, bankalar tarafından belirlenen üyelik ücretleri her yıl kredi kartları hesaplarına yansıtılıyor. Her yılın başında ve sonunda gündeme gelen üyelik ücreti tartışmalarına yeni bir alternatif daha eklendi. Bazı özel bankalar üyelik ücretlerini tamamen ortadan kaldırırken, bazıları da bu ücreti kaldırmayacağını açıkladı. Bütün bunlarla birlikte bazı özel bankalar orta bir yol bularak müşterilerine yeni bir teklifle gitti. Bankalar yeni tekliflerinde müşterilerine, 90 gün içinde belirlenen bir harcama limitini aşmaları halinde üyelik ücretlerinin kesileceğini söyledi. İstenilen limite ulaşılamaması durumunda ise üyelik ücreti tekrar faturaya yansıtılacak.

LİMİT ŞARTI

Özel bir bankanın kredi kartı üyelik ücretinin iptal edilmesini talep eden müşterisine gönderdiği yazıda ?Üyelik ücreti iptali yönündeki talebiniz, kredi kartınız ile yapacağınız aylık ortalama kullanım tutarlarına bağlı olarak değerlendirilecektir. Bunun için belirlenen tarihten itibaren 90 gün süre içinde kredi kartınızla belirlediğimiz limit kadar harcama yapmanız yeterlidir. 90 günlük süre sonunda belirtilen toplam kullanım tutarına ulaşılamaması halinde iptal edilen üyelik ücreti faturanıza tekrar yansıtılacaktır' denildi.

Son kararı tüketici verecek

Tüketicinn ve Rekabetin Korunması Genel Müdürü Özcan Pektaş, müşterilere sunulan bu alternatifin ödeme şartına bağlı olduğunu belirterek karar verecek kişinin bu noktada tüketiciler olduğunu söyledi. Pektaş ?Yıllık ücretlere itiraz edildiği zaman banka ya ücreti direkt iptal ediyor ya da diyor ki ?ben ücretimi almaya devam edeceğim.' Bu iki yolun dışında yeni bir alternatif daha ortaya çıkıyor. Bu alternatif de belirli süre içerisinde belirlenen harcama limitini aşmayı amaçlıyor. Burada şarta bağlı vazgeçme var. Bu noktada tüketicilerimiz karar verecek. Bu süre içinde harcamada bu rakamı tutturuyorsa ?Nasıl olsa ben bu kadar harcıyorum' diyerek kabul edecek. Müşteri bu miktarı tutturamazsa banka üyelik ücretini tekrar alacaktır. Üyelik ücreti ödemek istemeyen kişiler ya bu şartı kabul edecek ya da kartı kullanmaktan vazgeçecek. Bu alternatifler tüketicinin elinde' diye konuştu.

Bu yıl üyelik ücreti konusu üzerine yoğunlaşıldığı için dikkatlerin bu konuya çekildiğini ve ortamın yeni alternatifleri ortaya çıkardığını ifade eden Pektaş ?Bu şartı gerçekleştirdiği halde tekrar üyelik ücreti alınırsa, işte o zaman tüketici açısından hak arama süreci başlıyor' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber