Bakan Çelik: Genelkurmay ziyaretimin sebebi bir hesap verme değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı ziyaretine ilişkin olarak, "Ziyaretimin sebebinin kesinlikle bir hesap verme olmadığını, hesabı ancak Başbakan'a verdiğimi, millete verdiğimi açık bir dille ifade ettim. Sayın Genelkurmay Başkanı'nın da böyle bir beklentisi yok" dedi.

Bakanlık çalışmaları hakkında basına, kurumlara ve sivil toplum örgütlerine yönelik bilgilendirme yaptıklarını, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ı ziyaretinin de bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, "Bu tamamen devlet yönetme sorumluluğu gereği olarak yapılmış bir şeydir" dedi.

Çelik, görüşmenin amacına ulaşıp ulaşmadığı yönündeki soruya da "Benim açımdan son derece faydalı ve son derece medeni, insani sıcaklığı olan bir görüşme olmuştur" yanıtını verdi.

Televizyonların canlı yayınlarına katılarak, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında sözü edilen olayların ne olup ne olmadığını anlattığını ifade eden Çelik, bu olayların Milli Eğitim Bakanlığıyla ilişkilendirilmesinin, yalnızca içinde çocukların ve gençlerin yer almasından kaynaklandığını, düzenleyenlerin bir çoğuyla kurumsal ilişkilerinin bulunmadığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber