Mitingden notlar... Türk Telekom'a bayrak tepkisi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2007 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de tarihi bir gün yaşanırken, alanda toplanan yüzbinler, bazı işyenlerine de bayrak açmadıkları için tepki gösterdi.

Mitinge geç kalanların koşarak gelmesi dikkat çekerken miting düzenleme saatinden önce Cumhuriyet Meydanı'ndaki Türk Telekom İzmir İl Müdürlüğü binasının yüzeyindeki yaklaşık 200 metrekarelik dev Türk bayrağının toplanması halkı isyan ettirdi. Türk Telekom'un girişinde ki güvenlik görevlileri bayrağın Ankara'dan gelen talimat üzerine sabah saatlerinde toplandığını belirtirken, vatandaşlar Cumhuriyet meydanında yaklaşık 5 bin kişi ile protesto gösterisinde bulundular. ?Türk Telekom şaşırma sabrımızı taşırma', ?Telekom baksana bayrağı açsana' ve ?satılmış telekom' sloganları atılması üzerine yetkililer 15 dakika sonra bayrağın açmak zorunda kaldı. Telekom binasının önündeki direğe asılı olan eskimiş ve uçları yırtık Türk bayrağı da tepki çekti.

TRT'YE TEPKİ

Tandoğan Mitingi'ni yayınlamadığı için tepki gören TRT, Çağlayan Mitingi'ni yayınlamasına rağmen tepkilerden nasibini aldı. Basın için ayrılan bölümde çekim yapan TRT kameraman ve muhabirleri mitinge katılanlar tarafından protesto edildi. "TRT dışarı" sloganları üzerine kameraman ve muhabir platformu terk etti.

Platformu bir süre terk eden TRT kameramanı ve muhabiri, daha sonra platforma geri döndü. Tüm haber kanalları ve TRT 2 miting alanından canlı yayınlarını sürdürdü.

AŞIRI SICAK

İzmir'de hava sıcaklığının 34 dereceyi bulması nedeniyle mitinge gelenler çok zorlandı. Özellikle yaşlılar ve kadınlardan çok sayıda kişi fenalaştı. Baygınlık geçirenler ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

ZÜBEYDE HANIM'IN MEZARINDA TÖREN

Anneler Günü nedeniyle İzmir'deki ilk tören Karşıyaka İlçesindeki Atatürk'ın annesi Zübeyde Hanım'ın mezarı başında yapıldı. Karşıyaka Belediyesi ve Türk Anneler Derneğinin ortaklaşa düzenlediği törene çok sayıda İzmirli katıldı. Anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, kadınların toplumdaki önemine değinerek, bütün annelerin Anneler Günü'nü kutladı. İzmirli Havvaana Tamtürk, törende ?Sana selam getirdim Zübeyde Ana, Ankara'dan' adlı şiirini okudu. Törene katılanlar, daha sonra, ?Anamızı da aldık geldik. Karşıyakalılar' yazılı pankartla Karşıyaka Çarşısı'ndan yürüyerek, Gündoğdu Meydanı'ndaki cumhuriyet mitingine katılmak üzere vapurla karşı kıyıya geçti.

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe de önce Zübeyde Hanım'ın mezarına giderek anneler gününü kutladığını, çelenk koyduğunu daha sonra da mitinge koştuğunu söyledi.

GAVUR İZMİR TEPKİSİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce İzmir'e yönelik ?Gavur İzmir' iması miting meydanında da yankı buldu. Bu imaya yönelik çok sayıda pankart ve döviz taşındı.

DENİZDE ŞENLİK

İzmir Körfezi bugüne kadar görmediği sayıda deniz aracını ağırladı. Çeşme, Alaçatı, Urla, Güzelbahçe, Karşıyaka, Foça'dan Türk bayraklarıyla süsledikleri teknelerle Kordan'a geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin Bergama Vapuru da bayram günlerindeki gibi özel olarak süslenerek Kordan Boyu'nda tur attı. Bu arada Deniz Kuvvetleri de ilginç bir mesaj verdi. 504 bordo numaralı savaş gemisi Cumhuriyet Meydanı tarafından Kordon'u bir uçtan diğer uca kadar karaya yakın bir mesafeden geçti. Türk Bayrağı asılmış gemide subay ve assubayların da güverteye çıktığı adeta mitinge katılanları selamladığı gözlendi. Bu sırada kalabalıktan gemiye alkışlar yükseldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber