Banka Promosyonlarında Önemli Bir Adım

Bankaların promosyon verip veremeyeceğine dair ayrıntılı bir değerlendirmeyi 2006 yılı Aralık ayında yayımlamıştık. Sözkonusu bu değerlendirmede bankaların, maaş ödeme nedeniyle kamu kurumlarına promosyon vermesinin önündeki çeşitli hukuki engellere yer vermiştik. Bu engellerden birisi de "Mevduat ve Kredi Faiz Oranları ve Katılma Hesapları Kâr ve Zarara Katılma Oranları ile Özel Cari Hesaplar Dahil Bu İşlemlerde Sağlanacak Diğer Menfaatler Hakkında Karar"dır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Mayıs 2007 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevduat ve Kredi Faiz Oranları ve Katılma Hesapları Kâr ve Zarara Katılma Oranları ile Özel Cari Hesaplar Dahil Bu İşlemlerde Sağlanacak Diğer Menfaatler Hakkında Kararın 4. maddesinin birinci fıkrası şu şekildedir: "Mevduata faiz dışında, katılma hesaplarına ise kar payı dışında menfaat temin edilemez. Mevduat ve katılım fonu sahipleri lehine verilecek özel sigorta teminatı bu düzenlemenin dışındadır."

Ancak söz konusu bu madde 12 Mayıs 2007 tarihinde değiştirilmiştir. Yeni madde şu şekildedir: "Mevduata faiz dışında, katılma hesaplarına ise kâr payı dışında menfaat temin edilemez. Mevduat ve katılım fonu sahipleri lehine verilecek özel sigorta teminatı ve operasyonel işlemlerin tamamlanması için gereken tutarın ödemeden önce belirli bir hesaba yatırılması haricinde belirli bir mevduat veya katılım fonu bakiyesinin bankada tutulması zorunluluğunun bulunmaması kaydıyla maaş ödeme ve/veya belirli hizmetlerin sunulması kapsamında yapılan protokoller uyarınca anlaşma yapılan kurumlara ve/veya kurum çalışanlarına sağlanacak ayni veya nakdi menfaatler bu düzenlemenin dışındadır."

Bu yeni düzenleme, maaşlar karşılığında verilen promosyonları istisnalar arasına almıştır. Böylece memur maaşlarına verilen banka promosyonlarının yasal alt yapısı kurulmuştur. Sanıyoruzki bundan sonraki aşamada promosyonların dağıtımına ilişkin bir genel bir düzenleme çıkarılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber