Bankalar kredi satabilmek için yarışa girdi: Mortgage gibi bireysel kredi

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 14 Mayıs 2007 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankalar kredi satabilmek için yarışa girdi. Bireysel kredide faiz oranları aşağı çekilirken vade 5 yılı aştı.

Bankacılık sektöründe artan rekabet bireysel kredilerde vadeyi 5 yılın üzerine çekti. Mortgage öncesi, konut finansmanında yeni ürünler geliştiren ve faizleri aşağı çekmeye devam eden bankalar, bireysel kredide muslukları açtı. Bankalar, seçim ya da siyasi belirsizlikleri çok fazla dikkate almıyor. Yoğun rekabetti bir adım öne geçebilmek için bankalar her gün yeni bir ürün sunuyor. Son dönemde de özellikle uzayan vadelere vurgu yapılıyor. Yeni kampanyasında 5 yılın üzerinde vadelerde bireysel kredi vermeye başlayan TEB, neredeyse mortgage kredileri kadar uzun vadeli kredi kullandırıyor. Fortis, Denizbank ve Şekerbank 6 aya kadar öteleme imkanı sunuyor. Sektörün genelinde biresel kredi faizleri ise 0.99 ile 2.00 arasında oluşuyor.

CEPTEN KREDİ YARIŞI

SMS ile kredi kampanyasını sürdüren Akbank ise bireysel kredide faizleri yüzde 0.99'a çekerek dikkatleri üzerine topladı.

KAPIDA KREDİ

Bankalar son dönemde vadeyi uzatırken, cep telefonu başta olmak üzere yeni dağıtım kanallarıyla daha kolay kredi sağlama yarışına girdiler. Garanti ve Akbank özellikle cep telefonu ve internet üzerinden kredilerde yoğunlaşırken, Şekerbank, telefonla gelen kredi talebinde müşterinin ayağına kadar gidiyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber