Sosyal demokratların iki ağır topuna AKP'den teklif var

Haber Giriş : 14 Mayıs 2007 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal demokrat cephenin iki önemli ismi Ertuğrul Günay ve Adnan Keskin, AKP'den milletvekili adaylığı teklifi aldıkları yönündeki iddialar karşısında farklı yaklaşımlarda bulundu. Günay, AKP'den adaylığa yeşil ışık yakarken, Keskin net bir dille karşı çıktı.

CHP'nin eski genel sekreterlerinden Günay ve Keskin, olası adaylıkları konusunda ANKA'nın sorularını yanıtladı. Ertuğrul Günay, genel seçimlerde AKP'den milletvekili adayı olacağı iddialarıyla ilgili olarak, henüz seçim sürecini izlediğini, adaylık konusunda kararını vermediğini söyledi.

TEKLİF YILLARDIR VAR

AKP'nin adaylık teklifine yeşil ışık yakan Günay, yıllardır sağ partilerden kendisine teklif geldiğini kaydetti. Günay, CHP'de siyaset yapmasının engellendiğini belirterek, ?Çeşitli engellemelerle karşılaşan bir insan olarak elbette farklı alanlardan, en üst düzeylerden ilgi gösterilince sevgi ve teşekkür duyguları da hissediyorsunuzö diye konuştu.

Türkiye'de siyasetin yeniden kurulduğunu söyleyen Günay, sağ ve sol tanımlamalarını da ?babadan kalma söylemlerö olarak değerlendirdi. Günay adaylığı konusunda ?Şimdilik seçim sürecindeki gelişmeleri izliyorumö dedi.

CHP eski genel sekreterlerinden Adnan Keskin de Günay gibi seçim sürecini izlediğini belirtti. Keskin, AKP'den ya da herhangi bir sol partiden adaylığının kesinlikle söz konusu olmayacağını vurguladığı konuşmasında, solda birlik çalışmalarına değindi. Keskin, CHP-DSP birlikteliği konusunda CHP lideri Baykal'ı sert dille eleştirdi. Sosyal demokrat harekete yıllarca gönül vermiş ancak "Baykal'a sadakatte kırıklık yaşayan" tüm isimlerin CHP'den uzaklaştırıldığını ve böylesi bir dönemde eksikliklerinin ciddi kayıp olduğunu söyleyen Keskin, İzmir mitinginde liderlerin yan yana gelmemesiyle ilgili olarak da Baykal'ı eleştirdi:

"Bir başka partinin genel başkanına karşı böylesine haksız bir uygulamayı kabul etmek mümkün değildir. İzmir'de ortaya konulan tavır, adeta bu ittifakın bozulmasını sağlamaya dönek bir adımdır, bu de samimiyetsizliğin en büyük kanıtını oluşturmaktadır." CHP içinde ön seçim yoluyla aday belirlenmesi durumunda seçim çevresinden aday olacağını belirten Keskin, merkez yoklamasıyla aday belirlenmesine karşı çıktı.

Keskin, Baykal'ı partiyi özel mülkü gibi kullanmakla suçlayarak, "Merkez yoklaması, Sayın Baykal'ın endişelerinden kaynaklanmaktadır. Baykal kendisine biat etmeyen, yanlış tutumları nedeniyle eleştiren isimlerin partimizde etkin yere gelmesini istememektedir" dedi.

Keskin, DSP lideri Zeki Sezer'in solda birlik çalışmalarında bir oldu bittiye getirildiğini savunarak, süreci takip ettiğini yineledi. Keskin, bağımsız adaylık de dahil olmak üzere kendi adaylığıyla ilgili olası durumları da gözden geçirmeye devam ettiğini kaydetti. Keskin, herhangi bir sağ partiden adaylığının kesinlikle söz konusu olmadığını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber