19 Mayısta cezaevlerinde açık görüş

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2007 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tutuklu ve hükümlüler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla açık görüş yapacaklar.

Adalet Bakanı Fahri Kasırga tarafından cumhuriyet başsavcılıklarına gönderilen genelgeye göre, Adana, Ankara 1 ve 2 Nolu L Tipi, Antalya, Bakırköy-Metris T Tipi, Bayrampaşa Kapalı, Bayrampaşa E Tipi, Denizli D Tipi, Gaziantep E Tipi, İzmir-Buca, Mersin ile Ümraniye E ve T Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular, 19-20-21-22-23-24 Mayıs günlerinde olmak üzere 6 gün açık görüşten yararlandırılacak.

Diğer bütün ağır ceza merkezi ve müdürü bulunan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 19-20-21-22-23 Mayıs günlerinde olmak üzere 5 gün, müdürü bulunmayan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara ise 19-20-21-22 Mayıs günlerinde olmak üzere 4 gün açık görüş yaptırılacak.

Sayıları ve konumları değerlendirilmek suretiyle, adli suçlardan hükümlü ve tutuklular ile örgütlü suçlardan hükümlü ve tutuklular için ayrı gruplar oluşturulacak.

Kınama cezası dışında disiplin cezası alan ve cezaları kaldırılmayan hükümlü ve tutuklular, açık görüşten yararlandırılmayacak.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası hükümlüleri bu haktan yararlanamayacak.

Belirtilen gün ve saatler dışında görüş yaptırılmayacak; bir defa görüş yapan hükümlü ve tutuklular ile ziyaretçilere, ikinci defa izin verilmeyecek.

Her grubun açık görüşü bittikten sonra görüş yerinde bulunan hükümlü ve tutuklular, görevliler nezaretinde koğuş ve odalarına götürülerek burada sayılacak, grup mevcudunun tam olduğunun anlaşılmasından sonra ziyaretçilerin kurum dışına çıkmasına izin verilecek.

Açık görüşler, görüş süresi yarım saatten az ve bir saatten fazla olmamak kaydıyla, 09.00-17.00 saatleri arasında yaptırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber