Eczanelerin Yeşil Kart alacakları 300 trilyon

Haber Giriş : 14 Mayıs 2007 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-DOMAÇ: ?ECZANELERİN YEŞİL KARTTAN 300 TRİLYON ALACAKLARI VAR?

-Türk Eczacıları Birliği Başkanı Mehmet Domaç, eczanelere geri ödemelerin günüde yapılması uyarısında bulundu ve eczanelerin Yeşil Kart alacaklarının 300 trilyon TL olduğunu bildirdi.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Mehmet Domaç, eczanelerin Yeşil Kart alacaklarının 300 trilyon TL olduğunu kaydetti.

Mehmet Domaç, bilimsel eczacılığın 168'inci yıl dönümü dolayısıyla Türk Eczacıları Birliği'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda güncel politik sorunlara da değinen Domaç, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Meclis tarafından çözümlenememesi nedeniyle Türkiye'nin yeni bir sürece girdiğini ifade etti. Türkiye'de demokrasinin sürdürülebilmesi için tüm sivil güçlerin çaba harcaması gerektiğine işaret eden Domaç, demokratik ve laik bir Türkiye istediklerini vurguladı.

Son zamanlarda eczacılık mesleğinde önemli değişmeler yaşandığını ifade eden Domaç, en önemli değişimin SSK ve Yeşil Kartlıların eczanelerden ilaç alabilir hale gelmeleri olduğunu kaydetti. Domaç, diğer yandan KDV oranlarının 1 Mart 2004 tarihinden itibaren yüzde 8 olarak uygulandığını, ancak majistral ilaçların da KDV oranının düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

Geri ödemelerin düzenli yapılmaması durumunda eczanelerin kapanabileceği uyarısında bulunan Domaç, bir gazetecinin sorusu üzerine eczacıların Yeşil Karttan halen 300 trilyon TL alacakları bulunduğunu bildirdi.

Domaç, reçete kontrollerinin tek tip olması eczacılık eğitiminin içeriğinin değişmesi gerektiğini savunurken, ilaçta Ar-Ge'nin olmazsa olmaz bir uygulama olduğunu kaydetti.

2006 yılı Tedavi Yardımına İlişkin Tebliğín değiştirilmemesi gerektiğini söyleyen Domaç, özellikle ?Eczaneler yukarıdaki satış hasılatlarına göre belirlenen indirim oranlarından daha yüksek indirim oranı uygulayabilirler? maddesinin ciddi etik sorunlar ortaya çıkarabileceğini kaydetti.

Domaç, 6197 sayılı Eczacılık Yasası'nın da bir an önce güncelleştirilmesinin önemine değindi.

Jenerik ilaç ve akılcı ilaç kullanımının desteklenmesi gerektiğine işaret eden Domaç, SSK'dan ayrılan eczacılara getirilen ?Kurumla 3 yıl sözleşme imzalanamaz? yasağının kaldırıldığını da anımsattı.

Domaç ayrıca, eczacıların döner sermaye paylarının artırıldığını belirterek, Erzurum Karayazı'da TEB olarak hastane yaptırdıklarını kaydetti. (ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber