Albaylıktan istifa etti, AK Parti'den siyasete giriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2007 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'deki 1. Hava İkmal Merkez Komutanlığı'ndaki görevinden ayrılan Kıdemli Albay Eyüp Kocabaş, AK Parti'den Milletvekili adaylığı için müracaatta bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) görevinden istifa ederek AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı'na giden Kocabaş, adaylık başvurusunu yaptı. AK Parti iktidarı döneminde ekonomi ve sosyal alanda ülkenin ileri gittiğini söyleyen Kocabaş, son zamanlarda ülkede Cumhurbaşkanlığı süreci ile bir gerginlik oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çekti. Dana önce de Sakarya'da bir binbaşının eşi olan mimar Sevda Uyanır ile Sivas'ta da Yarbay İsmet Serttaş görevlerinden istifa ederek AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunmuştu.

Sakarya 1'inci Tugay Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Osman Uyanır'ın eşi Yüksek Mimar Sevda Uyanır ve Sivas 5. Piyade Eğitim Komutanlığı'ndaki görevinden istifa ederek geçtiğimiz günlerde AK Parti'ye müracaat etmişti. Eskişehir'deki 1. Hava İkmal Merkezi Komutanlığı'ndaki görevinden önceki gün ayrılan Kıdemli Albay Eyüp Kocabaş (47), AK Parti Afyon İl Başkanlığı'na giderek adaylık başvurusunu yaptı.

Kocabaş'a başvurusunun ardından arkadaşları telefonla adeta tebrik yağmuruna tuttu. Kıdemli Albay Eyüp Kocabaş, adaylık başvurusunun ardından Zaman'a yaptığı açıklamada, AK Parti'yi tercih etmesinin sebebini anlattı. 30 yıldır asker üniforması altında Türkiye ye hizmet verdiğini anlatan Kocabaş, artık bundan sonra bu hizmetini AK Parti çatısı altında vermeyi düşündüğünü söyledi. Kocabaş, askerlik vazifesi sırasında kışla içerisine hiç bir şekilde siyaseti sokmadığının altını çizdi.

AK Parti iktidarı döneminde ekonomi ve sosyal alanda ülkenin ileri gittiğini söyleyen Kocabaş, son zamanlarda ülkede Cumhurbaşkanlığı süreci ile bir gerginlik oluşturulmaya çalışıldığını işaret etti. Bu süreçte iç ve dış güçlerin Türkiye üzerine oynanan senaryolarını ortaya çıkararak ordu-millet kaynaşmasını en üst düzeye getirmek istediğini işaret eden Kocabaş, "Bu maksatla 30 yıldır çalıştığım askerlik görevinden Kıdemli Albay olarak istifa ettim. Dünya görüşü olarak kendimi yakın gördüğüm AK Parti'den milletvekili aday adayı oldum" dedi. Silahlı Kuvvetler'de edindiği devlet deneyimini sivil olarak değerlendirmek istediğini de kaydeden Kocabaş, AK Parti ile ülkenin istikrara kavuştuğunu anlattı.

Türkiye güzel bir gidişatın olduğunu ve başlatılan reformların devam ettirilmesini isteyen Kocabaş, şöyle devam etti: "Ülkemizin demokratikleşme sürecinin tamamlanması, başlatılan reformların sürdürülmesi ve son yıllarda yukarı doğru tırmanan ekonominin olumlu yüksekliğinin devam etmesi için istikrar unsurunu korumamız gerektiğini düşünüyorum. Bende bu süreçte bir katkıda bulunmak için siyaset yapmak istedim. Artık taktir milletin. Bizim gibi millette bu başarılı çalışmaları mutlaka görüyor ve izliyordur. İnşallah bu süreç ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber