Para Politikası Kurulu toplandı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 14 Mayıs 2007 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), Mayıs ayı toplantısı başladı. Beklentiler, Kurul'un kısa vadeli faiz oranlarının değişmeyeceği yönünde.

Para Politikası Kurulu, Mayıs ayı toplantısı Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz başkanlığında saat 13.00'de toplandı. Toplantıya, Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Erdem Başçı, Mehmet Yörükoğlu, Burhan Göklemez ile kurul üyesi İbrahim Turhan katıldı.

Her zaman olduğu gibi iki aşamalı olarak yapılacak toplantının ilk bölümünde Merkez Bankası ve Hazine Müsteşarlığı uzmanları Kurul'a, ekonomik görünümü değerlendiren bir sunum yapacak. Toplahntının ikinci bölümünde ise Kurul üyeleri, ekonomik görünüme ilişkin son değerlendirmeleri yaparak, oylamaya geçilecek. Kurul, toplantı sonrasında kısa karar metnini Merkez Bankası internet sitesinden saat 19.00'a kadar duyuracak.

Bu yıl beşinci kez toplanan Kurul, 2006 yılı Ağustos ayından itibaren kısa vadeli faiz oranlarını değiştirmedi. Para Politikası Kurulu, en son 20 Temmuz'da faiz oranlarını 0,25 puan artırmıştı. Halen kısa vadeli gecelik borçlanma faiz oranı yüzde 17.50, borç verme faiz oranı da yüzde 22.50 olarak uygulanmakta

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber