Kablosuz şarj için geri sayım başladı

Haber Giriş : 14 Mayıs 2007 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cep telefonu ve MP3-çalarların kablosuz şarj edilmesini sağlayacak sistem, gelecek yıl kablosuz klavye-fare setlerinde kullanılmaya başlanacak.

Powercast adlı şirketin geliştirdiği kablosuz enerji iletimi çözümü, cep telefonu ve MP3-çalarların yanısıra işitme cihazı gibi tıbbi protezlerin de şarj edilmesinde kullanılacak.

Yeni kurulan şirketin geliştirdiği sistem, enerjinin radyo dalgaları şeklinde gönderilmesine ve şarj edilecek ürüne yerleştirilen bir yonga sayesinde enerjiye çevrilmesine dayanıyor. Verici prize takılarak kullanılırken, yonga yerleştirilen ürünün vericiye 1 metre mesafede olması şarjın başlaması için yeterli oluyor.

ABD'de Federal Haberleşme Komisyonu'nun onayını alan ve özel yatırımcılardan 10 milyon dolarlık sermaye toplayan Powercast, üretim için 100'den fazla firma ile gizlilik anlaşması imzalamış.

Powercast ve ana teknoloji ortağı Philips 2008 sonu itibariyle piyasada milyonlarca ürünbulunmasını planlıyor.

Şu anda çiçekli bir ağaç dalını çağrıştıran kablosuz ışıklandırılmış dala uyarlanan teknoloji, bu örnekle 2007 içinde piyasada yerini alacak. 2008 sonunda ise kablosuz klavye/fare setleri gibi bilgisayar çevre birimleri sürüye katılacak.

Cihazlara yerleştirilecek alıcıların maliyetinin 5 doların altında olması, yeni teknolojinin hızlı yayılması beklentisini doğuruyor.

Dizüstü bilgisayar gibi daha büyük ürünlerin şu anda sistemin sağladığının 10 katı civarında güç tüketmesi, bu ürünlere uyarlamayı uzun vadeli bir beklentiye dönüştürüyor. Ekran ve işlemcilerin güç tüketiminin daha düşük olduğu sistemlere doğru gidiş, kablo kullanmadan enerji nakletmenin bu ürünlere de gözünü dikmesine neden oluyor ancak bunun için, dizüstü bilgisayarların güç tüketiminin tek haneli rakamlara inmesi zorunlu görülüyor.

Kablosuz güç bu sene dallara ışık olacak.

teknolatte.com.tr

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber