Türbanlı adaylar seçilirse ne yapacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Mayıs 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'ye milletvekilliği adaylığı için binlerce başvuru geldi. Türbanlı adaylara sorduk, "Seçilirlerse türbanları ne olacak" diye işte yanıtlar

AKP'ye türbanlı aday yağdı AKP, milletvekili aday adaylarının ilk başvuru günü olan dün aday yağmuruna uğradı. Aday adaylığı için başvuranlar arasında kadınların çokluğu dikkat çekerken, başvuran kadınlar arasında çok sayıda türbanlı da yer aldı. Türbanlı adaylardan bazıları milletvekilleri seçilmeleri halinde başlarını açacaklarını söylerken, bazıları da peruk takacaklarını söylediler.

Ankara Barosu'nda türban nedeniyle ceza alan ilk kadın avukat Diyarbakırlı Zennure Biten de dün AKP'ye aday adaylığı başvurusunda bulundu. Başörtüsüyle gelen ve Diyarbakır'dan aday adaylığı için başvuran Biten, ?milletvekili olursam Meclis'e başımı açarak gireceğim. Zaten şu anda da adliyedeki duruşmalara başımı açarak giriyorum? dedi. Diyarbakır'da hem kendisinin hem de eşinin ailelerinin güçlü olduğuna dikkat çeken Biten, ?Bana ağa kızı bey gelini derler? diye konuştu.

Yeter Aydın adlı türbanlı kadın aday adayı ise milletvekili seçilmesi durumunda başını açmayacağını, ancak peruk takarak Meclis'e gireceğini söyledi. Ev kadını olduğunu söyleyen Aydın, halen AKP'nin kadın kollarında yöneticilik yaptığını da bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber