AKP: Şu ana kadar başvuru sayısı 3 bin 200'ü geçti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2007 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, partisine şu ana kadar 3 bin 200'den fazla milletvekili aday adayının başvuru yaptığını bildirdi.

Necati Çetinkaya, AK Parti Genel Merkezi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Milletvekili aday adaylığı için başvuru süresinin 16 Mayıs Çarşamba saat 17.00'ye kadar uzatıldığını anımsatan Çetinkaya, "Şu ana kadar başvuru

sayısı 3 bin 200'ü geçti. AK Parti'ye gösterilen teveccühün en büyük işareti bu rakamdır. Bu sayının bugün 3 bin 500'ü geçeceğine inanıyorum" dedi. AK Parti'nin 3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde toplam 2 bin 400 başvuru aldığını hatırlatan Çetinkaya, süre bitiminde 2 bin başvuru daha alacaklarına inandıklarını söyledi. Çetinkaya, Yüksek Seçim Kurulunun 25 yaşla ilgili başvuruları kabul etmeme kararını da şöyle değerlendirdi: "Biz Anayasa'da değişiklik yaparak 30 yaşın altındakileri de parlamentoya sokmak için büyük çaba sarf ettik. Ancak, seçimleri sevk ve idare yetkisini elinde bulunduran YSK böyle bir karar aldı. Bütün teşkilatlara bildirdik. Bu kadar uğraşmamıza rağmen 30 yaşın altındakiler bundan istifade edemeyecekler. 30 yaşın altında çok iyi yetişmiş gençler vardı, parlamentoya katkıları olacaktı. Ancak bizim dışımızda engeller oldu. Gençler bundan sonraki seçimlerde istifade edecekler." Çetinkaya, 30 yaşın altındaki aday adaylarına paralarının iade edileceğini de bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber