ODTÜ: Sol tek liste ile seçime girsin

Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ODTÜ Mezunları Derneği Başkanı Himmet Şahin, sol güçbirliği çalışmalarını dikkatle izlediklerini belirterek seçimlere tek liste ile girilmesi gerektiğini söyledi.

Şahin, cumhurbaşkanlığı seçimi ve solda güçbirliği konularıyla ilgili ANKA'nın sorularını yanıtladı. ODTÜ mezunları olarak, solda güçbirliği çalışmalarını dikkatle izleyip desteklediklerini kaydeden Şahin, samimiyetsiz tutum içerisinde olanların sandıklarda cezalandırılacaklarını belirtti.

Şahin, bu çalışmaların, seçimlere tek liste halinde girilmesi sonucunu doğurması gerektiğini ifade ederek, ?Laik ve demokratik Cumhuriyet değerlerine sahip siyasal partilerin güçbirliği yaparak, Meclis'te en yüksek düzeyde temsil edilmelerini sağlamak üzere tek liste ile seçime girmelerini istiyoruz? dedi. Cumhurbaşkanlığı makamının, laik sosyal hukuk devletinin bir simgesi olduğunu dile getiren Şahin, cumhurbaşkanının toplumsal uzlaşma ile seçilmesi taleplerinin hükümet tarafından dikkate alınmış olması halinde bugünkü ?siyasi kriz ortamının? oluşmayacağını savundu.

Ortak akılla hareket etmeyi ve politika oluşturmayı kendilerine ilke edindiklerini belirten Şahin, asıl sorunun, mevcut anayasanın demokratik olmaması ve seçim sisteminin temsilde adaleti sağlamaması olduğunu kaydetti. ?Siyasi Partiler Yasası ise parti içi demokrasi ve seçmen hakları yok saymaktadır? diyen Şahin, ?Atama yöntemi ile oluşmuş mevcut meclisi incelediğimizde, sadece çıkar ilişkilerine dayalı, ülkenin sorunlarından uzak bir dönem geçirildiği açıktır. İdeolojiler, siyasi görüşler ve ilkeler maalesef bir gecede renk değiştirir hale gelmiştir. Bunu ülke için, insanımız için, demokrasimiz için son derece tehlikeli görmekteyiz? diye konuştu.

Ülkenin ekonomik, siyasi, sosyal ve uluslararası politikalarda da yara aldığını öne süren Şahin, umudun toplumun her kesimini kucaklayan sağlıklı politikalar üreten sol bir birliktelikte ve sol bir iktidarda olduğunu dile getidi. Şahin, ?Birliktelik, sağlıklı bir program dahilinde ve bu programları savunacak kadroların oluşturulması ile mümkün olabilecektir. Başkaca da bir çıkış yolu yoktur? dedi.

ODTU Mezunları Derneği'nin de içinde bulunduğu 168 sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenen toplumsal uzlaşma talebinin toplumsal güçbirliğine dönüştüğünü söyleyen Şahin, kendisinin de seçimlere ilişkin teklifler aldığını fakat kendisi açısından teklifleri değerlendirmenin, toplumsal uzlaşma, ortak akıl, laik demokratik Atatürk Türkiyesi'nin Cumhuriyeti için güçbirliğinin oluşması ile mümkün olabileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber