Sandık kurullarında görev alacak memurlar için izin Genelgesi

Sandık kurullarında görevlendirilen kamu görevlilerinin yıllık izin planlanmasında seçim tarihinin dikkate alınmasına ilişkin genelge Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2018 06:00, Son Güncelleme : 11 Mayıs 2018 09:35
Sandık kurullarında görev alacak memurlar için izin Genelgesi

Sandık kurullarında görevlendirilen kamu görevlilerinin yıllık izin planlanmasında seçim tarihinin dikkate alınmasına ilişkin genelge Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla yayımlanan genelgede, 24 Haziran Pazar günü birlikte yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri ile ilk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde ikinci oylaması 8 Temmuz Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun uyarınca kamu görevlilerinin sandık kurullarında görevlendirilmeleri gerektiği belirtildi.

Bu kapsamda seçimin her aşamasında görev alması muhtemel kamu görevlilerinin yıllık izinlerinin planlanmasında seçim tarihinin dikkate alınmasının zorunlu olduğu ifade edilen genelgede, bu hususta il ve ilçe seçim kurulları ile koordinasyon içerisinde, kamu personelini de mağdur etmeyecek şekilde gereken tedbirlerin ivedilikle alınacağı kaydedildi.

Genelgede, seçim iş ve işlemlerinin düzen içerisinde yerine getirilebilmesi ve millet iradenin sandığa sağlıklı olarak yansıması amacıyla, sandık kurullarında görevlendirilen kamu personelinin görevli oldukları sürelerde, görev yaptıkları yerlerde bulunmalarının sağlanması istenildi.

GENELGENİN TAM METNİ

Başbakanlıktan:

Konu : Sandık Kurullarında Görevlendirilen Kamu Görevlileri

GENELGE
2018/9

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 20/04/2018 tarihli ve 1183 sayılı kararı gereğince; 24 Haziran 2018 Pazar günü birlikte yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci dönem milletvekili genel seçimleri ile ilk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde ikinci oylaması 8 Temmuz 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun uyarınca kamu görevlilerinin sandık kurullarında görevlendirilmeleri gerekmektedir.

Bu kapsamda; seçimin her aşamasında görev alması muhtemel kamu görevlilerinin yıllık izinlerinin planlanmasında seçim tarihinin dikkate alınması zorunlu olup bu hususta il ve ilçe seçim kurulları ile koordinasyon içerisinde, kamu personelini de mağdur etmeyecek şekilde gereken tedbirler ivedilikle alınacaktır.

Bu itibarla; seçim iş ve işlemlerinin düzen içerisinde yerine getirilebilmesi, millet iradesinin sandığa sağlıklı olarak yansıması amacıyla, sandık kurullarında görevlendirilen kamu görevlilerinin, görevli oldukları sürelerde, görev yaptıkları yerlerde bulunmalarının sağlanması hususunda gereğini önemle rica ederim.

Binali YILDIRIM
Başbakan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber