TBMM'nin bu haftaki gündemi

Haber Giriş : 21 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayrıca hayvan hakları konusunda yasal düzenlemeler içeren "Hayvanları Koruma Kanunu Tasarısı" da bu hafta Genel Kurul'da görüşülecek.

TBMM bu hafta, İl Özel İdareleri Yasa Tasarısı için mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta ilk olarak İl Özel İdareleri Yasa Tasarısı ele alınacak. Hükümet'in TBMM tatile girmeden önce çıkarılmasını istediği tasarı, il özel idarelerini yeniden yapılandırıyor, görev ve yetkilerini genişletiyor.

Hayvan hakları konusunda yasal düzenlemeler içeren "Hayvanları Koruma Kanunu Tasarısı" da bu hafta Genel Kurul'da görüşülecek.

Genel Kurul gündeminin ön sıralarına çekilen gözlükçülük hakkında kanunda değişiklik öngören yasa tasarısı, Dahiliye Memurları Kanunu'nda değişiklik içeren tasarı ile patent haklarının korunmasına ilişkin yasa tasarısının da bu hafta ele alınması planlanıyor.

TBMM'deki ihtisas komisyonları da bu hafta gündemlerindeki tasarı ve teklifleri ele alacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, yarın Belediyeler Kanunu Tasarısı üzerindeki çalışmalarını sürdürecek. Komisyon, 22 Haziran Salı günü Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu, SSK ve SSK Kurumu kanunlarında değişiklik içeren yasa tasarısını ele alacak.

Aynı gün toplanacak olan Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, öğretmenliğe unvan getiren yasa tasarısını görüşecek.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, 24 Haziran Perşembe günü toplanarak tarımsal üretici birlikleri yasa tasarısını ele alacak.

AK Parti ve CHP grupları, 22 Haziran Salı günü toplanarak son siyasi gelişmeleri değerlendirecek.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber