AK Parti'ye kıdemli bir albay da Antalya'dan

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'den milletvekili olmak isteyen asker kökenli bir aday adayı da Antalya'dan çıktı.

Kıdemli jandarma albay rütbesiyle 2005 yılında emekli olan Muhammet Demirel(51), Antalya'dan adaylık için AK Parti'ye başvuruda bulundu.

AK Parti'den milletvekili aday adayı olan asker kökenlilerin sayısı her geçen gün artıyor. Muvazzaf askerlerin istifa ederek aday adaylığı başvurusunda bulunmalarının yanı sıra, emekli askerler de AK Parti'ye ilgi gösteriyor.

Jandarma kıdemli albay rütbesi ile ordudan emekli olan Muhammet Demirel, adaylık için AK Parti Antalya il teşkilatına başvuruda bulundu.

Yıllarca Doğu, Güneydoğu, Batı ve Karadeniz bölgelerinde görev yapan Demirel Tokat İl Jandarma Komutanlığı'nın ardından Foça Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'nda Destek Kıtalar Komutanı olarak görev yaptı. Buradaki görevinin ardından 2005 yılında emekli olan Demirel 22 temmuzda yapılacak genel seçimler için siyasete atıldı.

Öteden beri siyasete karşı ilgi duyduğunu ifade eden emekli albay, bu fırsatı ancak emeklilikte bulabildiğini söyledi.

AK Parti'nin laiklikle herhangi bir sorunu olmadığını ve kendisinin de laik olduğunu kaydeden Demirel bazı çevrelerin kasıtlı olarak AK Parti'yi laiklikle sorunlu bir parti gibi göstermeye çalıştığını ifade etti.

Gündoğmuşlu olan Demirel, dedesi Hacı Nuri Efendi'nin yıllarca belediye başkanlığı yaptığını, kendisinin de 30 yıl orduda hizmet verdikten sonra artık siyasal bir parti altında hizmetine devam etmek istediğini kaydetti.

Gündoğmuş ilçesinin yüzünü güldüreceğini kaydeden Muhammet Demirel, kendi ilçesi dışında Akseki, İbradı ve Manavgat'ta çok geniş bir çevresi olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber