İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

PTT'ye 5 bin personel alımı için başvurular başladı

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından geçtiğimiz ay PTT AŞ'ye alınacağı açıklanan 5 bin personelin belirleneceği sınav başvuruları bugün başladı. Sınav başvuruları 21 Mayıs'ta sona erecekken yazılı sınavlar ise 17 merkezde gerçekleştirilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Mayıs 2018 13:31, Son Güncelleme : 14 Mayıs 2018 13:33
PTT'ye 5 bin personel alımı için başvurular başladı

PTT AŞ bünyesine, bin 623 postacı, 200 tekniker, 2 bin 625 gişe personeli, 82 avukat, 470 mühendis alımı için sınav başvuruları 21 Mayıs'ta sona erecek.

TAŞERONLAR ARASINDAN DA SEÇİLECEK

Alınması planlanan bin 623 postacının, bini adaylardan 623'ü taşeronlardan, 2 bin 625 gişe personelinin de 2 bin 25'i adaylardan 600'ü taşeronlar arasından seçilecek.

BAŞVURULAR İNTERNETTEN YAPILACAK

Müjdesi Bakan Arslan tarafından verilen sınavın başvuruları www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacak. Adaylar ilan edilen pozisyonlar için yapılacak yazılı sınavlardan yalnızca birine başvurabilecek.

YAZILI SINAVLAR 17 MERKEZDE YAPILACAK

Yazılı sınavlar İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Samsun, Van, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Eskişehir, Kocaeli, Kayseri, Konya, Malatya, Erzurum olmak üzere 17 farklı merkezde gerçekleştirilecek.

Sözlü sınava, yazılı sınav puanı esas alınarak en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon sayısının üç katı aday çağrılacak. İlan edilen pozisyon sayısı kadar asil ve yedek aday belirlenecek.

SINAV ÜCRETİ

Ücretin 60 lira olduğu sınavı kazananların kadrosu, idari hizmet sözleşmeli olarak yapılacak.

PTT, 5 bin kişilik personel alım ilanını güncelledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber