Çorum'da kene tehlikesi sürüyor: 2 ölü

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum'da ölümcül virüs taşıyan kenelerden bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle 2 kişi daha hayatını kaybetti.

Havaların ısınmasıyla ortaya çıkan keneler yine can aldı. 7 Mayıs'ta Çorum'un Ortaköy ilçesinde Nuriye Başaran isimli bir kadının KKKA şüphesi ile ölmesinin ardından yine Çorum'da 2 kişi daha hayatını kaybetti. Kene tehlikesinin devam ettiği Çorum'da 2004 yılından itibaren toplam ölü sayısı 11'e yükseldi.

Geçen hafta ateş ve bulantı şikayetiyle Çorum Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne başvuran merkeze bağlı Yenihayat köyünden Sergin Aygün (58) isimli kadın, Kırım Kongo şüphesiyle 10 Mayıs'ta Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Sergin Aygün, önceki gün tedavi gördüğü Ankara'da hayatını kaybetti. Aygün sağlık ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Yenihayat köyünde toprağa verildi.

İkinci ölüm vakası ise Mecitözü'nün Boğazkaya köyünde meydana geldi. Geçen yıl üniversite öğrencisi Himmet Aslan'ın kene ısırması sonucu öldüğü Bayındır köyünün hemen yanında bulunan Boğazkaya köyünde ikamet eden Sayyare Karaca (35), kanama şikayetiyle yakınları tarafından Çorum Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Burnundan ve vücudunun değişik yerlerinde kanamalar başlayan Sayyare Karaca, Kırım Kongo şüphesiyle bugün öğle saatlerinde Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi. İlk incelemede kene ısırığına dair her hangi bir bulguya rastlanamayan Sayyare Karaca, Ankara'ya ulaştırılamadan Elmadağ yakınlarında hayatını kaybetti. Karaca'nın aslen Azerbaycanlı olduğu ve evlenerek Boğazkaya köyüne yerleştiği bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Fikret Purtul, son bir haftada meydana gelen ölüm olaylarının kesin nedeninin araştırıldığını açıkladı. Ölümlerin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı olası şüphe vakası olarak değerlendirildiğini açıklayan Purtul, laboratuar sonuçlarının açıklanmasının ardından kesin bilgilere ulaşılabileceğini söyledi. Purtul, ölen kişilerin Kırım Kongo ihtimaline karşı gerekli tedbirlere uyularak defnedildiğini kaydetti.

Havaların ısırmasıyla kene şüphesiyle çok sayıda kişinin hastaneye başvurduğunu bildiren İntaniye Servisi doktoru Ayhanım Tümtürk ise gelen hastaların çoğunda keneye rastlanılmadığını bildirdi. İntaniye Servisi'nde şuan için 6 hastanın tedavi gördüğünü bildiren Tümtürk, orta ve hafif derecede hasta olanların Çorum'da, durumları ağır olanların ise Ankara'da tedavi gördüğünü bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber