CHP iktidara gelirse ne yapacak?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, seçimlerden sonra "CHP iktidarında ne yapılacak?" sorusunun zaman zaman gündeme geldiğini belirterek, yapacakları konusunda bilgi verdi.

"İşsizlik ve yoksullukla mücadele, bir temel hedef olacaktır" diyen Baykal, bugün Türkiye'nin böyle bir hedefi olmadığını savundu. Baykal, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kişi temelinde değil, aile temelinde yoksullukla mücadele edeceğiz.

Aile sözcüsü olarak da kadını seçtik. Hedefimizde anne, eş duruyor.

Çünkü anne çocuklarını da düşünür aileyi de düşünür. Yoksullukla mücadele programımızı, annelerimizle gerçekleştireceğiz.

Tarım desteklenecek. Bunun bütün yollarını biliyoruz. Girdi fiyatlarını, ürünleri, orman köylülerini hepsini biliyoruz. Rantın hizmetine değil.

Bu, AKP'nin kafasındaki 2B gibi değil. Orman vasfını yitirmiş arazilerin nasıl tekrar ormana dönüştürüleceğini çok iyi biliyoruz.

Esnafa ve KOBİ'lere sahip çıkacağız. Esnaf ve KOBİ Bakanlığını, CHP iktidarında kuracağız.

Eğitim reformu yapacağız. Lise öğrencilerinin üçte ikisini meslek sahibi yapacağız, üçte biri akademiye gidecek. Ondan önce öğretmen reformu yapacağız.

Üniversite reformu yapacağız. Üniversite giriş sınavı maskaralığına son vereceğiz.

Sağlık ve sosyal güvenlik reformu yapacağız. Sağlığı, ne devletin kaynakları üzerinden birilerinin zenginleşmesi için fırsat olarak kullanmak isteyenlere göz yumarak, ne de eşi dostu kanun üzerinden ticaret üzerinden yapmaya teşvik ederek değil, özel sağlık çalışmalarını, kamusal sağlık tesislerini en verimli şekilde kullanacağız."

"VATANDAŞI AYIRMAYA KAYIRMAYA SON"

Nüfus cüzdanını gösteren Deniz Baykal, "Yeşil kartla değil, işte bununla herkes sağlık hizmeti alabilecek" dedi.

Nüfus kağıdı üzerinde numarası olan herkesin sağlık hizmeti alabilmesi için yeterli hale getirileceğini vadeden Baykal, "Vatandaşı ayırmaya kayırmaya son. Vatandaş mısın? Var mı nüfus cüzdanın? Yeter..." diye konuştu.

CHP'nin iktidara gelmesi halinde milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılacağını belirten Baykal, "CHP iktidarında artık milletvekilli dokunulmazlığı diye bir şey kalmayacak. Yoksullukları, yolsuzlukları, milletvekilliği dokunulmazlıklarını kaldırarak, Ali Dibolarıyla tarihe gömeceğiz. CHP iktidarında halkı ezdirmeyeceğiz, ülkeyi soydurmayacağız, devleti böldürmeyeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber