AKP'den, Tayyibe Gülek'e adaylık teklifi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti, DSP'li Devlet eski Bakanı Tayyibe Gülek'e adaylık teklifi götürdü. Gülek'in, AK Parti'den gelen sürpriz teklife henüz net bir cevap vermediği öğrenildi.

Anadolu'yu 1950'lerde katır sırtında dolaştığı için 'çarıklı siyasetçi' adını alan, CHP eski Genel Sekreteri Kasım Gülek'in kızı olan Tayyibe Gülek, AK Parti tarafından yakın markaja alındı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerde AK Parti vitrininde yer almasına sıcak bakılan isimler gündeme geldi.

Vitrin için yeni isimlere de kapıyı açan AK Parti, bu çerçevede DSP'li eski Bakan Tayyibe Gülek'e de teklif götürülmesini kararlaştırıldı. Gülek'in, AK Parti'den gelen sürpriz teklif karşısında henüz kararını vermediği bildirildi. DSP Adana eski Milletvekili Tayyibe Gülek, DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinde Kıbrıs'tan sorumlu Devlet Bakanlığı görevine getirilmişti. 10 yıldan fazla kaldığı ABD'de Harvard Üniversitesi'nden mezun olan Tayyibe Gülek, Türkiye'ye dönmeden önce İngiltere'de London School of Economics'te master yaptı. 18 Nisan 1999 seçimlerinde DSP listesinden Adana milletvekili olarak TBMM'ye giren Gülek, 12 Temmuz 2002 tarihinde de Devlet Bakanı olarak atanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber