400 bin çiftçiye seçim affı

Haber Giriş : 15 Mayıs 2007 20:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Genel Kurulu'nda, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri borçlarına af yasalaştı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri Tarafından Kullandırılan Grup Kredilerinden Doğan Kefaletin Sona Erdirilmesi Hakkındaki? teklif yasalaştı. Yasayla, kefalet sorumluluğu sona erecek borçlularla aynı senetlerde yer alan ve kendi borcunu ödeyemeyecek duruma düşmüş olan kişiler hakkında, bu alacakların tahsilinin hazine tarafından karşılanmasını amaçlıyor.

TBMM Genel Kurulu'nda, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri Tarafından Kullandırılan Grup Kredilerinden Doğan Kefaletin Sona Erdirilmesi Hakkındaki? teklif yasalaştı. Yasayla, kefalet sorumluluğu sona erecek borçlularla aynı senetlerde yer alan ve kendi borcunu ödeyemeyecek duruma düşmüş olan kişiler hakkında, devletin sosyal sorumluluğu gereği, borçlarının Hazine tarafından karşılanması öngörülüyor.

KEFALET KALKIYOR

Yasayla, borçluların, kendilerine ait borçlarının ödenmesinde Banka ve Tarım Kredi Kooperatifleri mevzuatındaki lehte hükümlerden yararlanmalarını amaçlıyor. Düzenleme ile sözleşmedeki diğer borçlulara olan kefalet sorumluluğunun kaldırılması öngörülüyor. Bu kanun kapsamındaki borçluların asalet ve kefaletten kaynaklanan borçları nedeni ile aleyhlerine başlatılan dava ve takipler ile mahkumiyet kararları kaldırılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber