Büyükelçi. Türkiye halkımıza umut ışığı oldu

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa SABAH'a konuştu: Bütün süreç boyunca Türkiye yanımızda oldu. Gazze'de olup bitenlerden sonra Türkiye'deki dayanışma, halkımıza bir umut ışığı oldu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 16 Mayıs 2018 06:10, Son Güncelleme : 16 Mayıs 2018 06:58
Büyükelçi. Türkiye halkımıza umut ışığı oldu

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, SABAH'a verdiği mülakaatta, "ABD gerçekçiliğini kaybetti ve bizim için hiçbir zaman barışta liderlik rolü oynamayacaktır. Dünyanın artık bir karar vermesi gerekiyor; bu olup bitenleri sadece izlemekle mi kalacak yoksa İsrail'e hesap sormanın vakti geldi mi?" dedi.

ABD'nin Kudüs kararının ardından geçtiğimiz pazartesi günü elçiliğini Kudüs'te açmasını eleştiren Büyükelçi Mustafa "ABD, siyasi süreci ve iki devletli çözümü toprağın altına gömdü" diye konuştu.

ERDOĞAN'A MİNNETTARIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sergilediği duruşu takdirle karşılayan Mustafa, "Türk halkı ve Sayın Erdoğan çok güzel bir duruş sergiledi. Dayanışma mesajları Sayın Erdoğan ile Sayın Abbas arasında telefon görüşmesi ile de gerçekleştirildi. Aynı şekilde Sayın Çavuşoğlu ve Sayın Maliki arasında da gerçekleştirildi. Biz buradan Türk halkına ve yetkililere sevgilerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz. Bütün süreç boyunca Türkiye yanımızda oldu. Gazze'de olup bitenlerden sonra Türkiye'deki dayanışma, halkımıza bir umut ışığı oldu" diye konuştu.

SELVA ÜNAL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber